HANDBAL – Costică Buceschi, dat afară de la Dunărea Brăila. Cine i-a luat locul

Dunărea Brăila s-a despărțit de Costică Buceschi, antrenorul care a condus echipa în ultimele 12 luni. În stagiunea trecută, Dunărea Brăila a încheiat campionatul pe poziția a IV a, câștigând medalia de bronz în Cupa României și locul III în SuperCupa Românei.

“Am colaborat foarte bine cu familia Buceschi și am trecut împreună prin multe momente atât bune cât și mai puțin bune. Consider că sezonul 2022/2023 a fost un sezon bun, cu atingerea obiectivelor pe care le-am stabilit. Dorim să evidenţiem profesionalismul şi angajamentul domnului Buceschi, care au permis panterelor să participe în EHF European League, să câștige medalia de bronz în Cupa României și să obțină locul III în SuperCupă. Însă înfrângerea de la Cisnădie a fost una dureroasă pentru suflarea brăileană şi ne-a obligat să luăm o decizie dificilă. Îi mulțumim pentru momentele frumoase și îi urăm mult succes în continuare”, spune Adrian Manole, președinte Dunărea Brăila.

Acesta a mai precizat că „obiectivele echipei rămân neschimbate: un joc cât mai bun în campionat, să prindem podiumul și să ajungem cât mai departe în EHF European league. Suntem convinși că împreună cu un nou antrenor, dar și alături de suporterii noștri unici, ne vom atinge obiectivele din noul sezon”.

Totodată, clubul ”Dunărea” Brăila a anunțat instalarea lui Jan Leslie în funcția de antrenor principal al echipei de senioare. Jan Leslie, născut la 20 mai 1971, este un antrenor și fost jucător danez de handbal. Anterior, a fost antrenor principal pentru echipa Esbjerg între 2002 și 2006 și Randers HK din 2009 până în 2014, unde a câștigat primul campionat danez în 2012 la club și calificarea în Liga Campionilor EHF feminin, în sezonul următor. De asemenea, a câștigat Cupa EHF feminin 2009–10.

”Jan Leslie este noul antrenor principal al echipei. Va merge în deplasare la Valur, Islanda și va fi primul lui test major cu o echipă românească. Suntem conștienți de debutul brusc al noului antrenor însă acesta ne-a dat un sentiment de încredere și seriozitate prin atitudinea echilibrată pe care o are. Echipa are nevoie de un antrenor care să reușească să mobilizeze astfel încât să nu se mai repete scenariul din ultima perioadă” – ADRIAN MANOLE (președinte ”Dunărea” Brăila), pentru site-ul oficial al grupării.

Primul meci al noului antrenor va fi duminică, 24 Septembrie 2023, împotriva echipei Valur din Islanda. Meciul contează pentru runda a II a de calificări în grupele EHF European League. În campionat, următorul meci va fi în data de 27 Septembrie, împotriva echipei Rapid București, partidă care se va juca în Sala Polivalentă din Brăila. Meciul retur cu Valur se va disputa în data de 30 Septembrie, pe teren propriu.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu