Guvernul amana adoptarea Legii Educatiei pana dupa Pasti – Parintii nu vor sa plateasca sau sa munceasca pentru absentele nemotivate ale copiilor lor

Legea Educatiei se afla inca pe masa de lucru a Guvernului. Actul inca nu a fost introdus in sedinta de Guvern spre aprobare, fiind asteptate dezbaterile pe marginea propunerilor de modificare a proiectului de lege. Oficiali din Executiv, citati de mediafax sustin ca numarul si complexitatea propunerilor face imposibila analizarea lor pana la proxima sedinta de Guvern, astfel ca, foarte probabil, adoptarea actului va fi amanata pana dupa Sarbatorile de Pasti.

Potrivit noii legi, parintii vor semna un acord prin care se obliga sa plateasca pentru absentele nemotivate ale elevilor o suma cuprinsa intre 500 si 5.000 de lei. In cazul in care parintii nu au bani, vor munci in folosul comunitatii. Parintii au criticat aceasta prevedere, precum si cea legata de includerea clasei a IX-a la gimnaziu. De asemenea, reprezentantii liceelor si cei ai asociatiilor de parinti vor ca ponderea admiterii la licee sa fie de 50%, si nu de 30% ca in prezenta lege.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu