Grevă: Protest al cadrelor didactice la Primăria Sighetu Marmației

Peste 200 de cadre didactice din municipiul Sighetu Marmaţiei, dar şi din şcolile situate în comunele şi satele învecinate au pichetat joi, sediul primăriei, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de salariile mici şi refuzul Guvernului de a negocia creşterea salariilor.

”Stăm de aproape o săptămână în şcoli, privim pereţii fără ca nimeni din Guvern să înţeleagă că salariile din învăţământ sunt mici. Am ajuns în punctul care nu se mai poate, şi cred că nu mai avem nimic de pierdut. Situaţia profesorilor şi învăţătorilor din şcoli rurale e şi mai dificilă, îndeosebi la cei care trebuie să facă naveta pe distanţe mari. Guvernanţii ar trebui să înţeleagă că educaţia este o prioritate, iar oamenii care lucrează trebuie plătiţi corespunzător”, a spus Sorin Hotea, coordonatorul pentru zona Sighetu Marmaţiei al Sindicatului din Învăţământ ‘Spiru Haret’.

De asemenea, preşedintele filialei Maramureş a Sindicatului din Învăţământ ‘Spiru Haret’, filiala Maramureş, a subliniat că învăţământul de află într-o stare critică de mai mulţi ani, iar situaţia actuală nu poate fi încheiată prin acorduri care n-au nicio obligaţie legală.

”De ani de zile se aşteaptă o ajustare a legii care să aducă salarii corespunzătoare cadrelor didactice, mereu au fost discuţii, mereu au fost amânări, însă acum s-a ajuns într-un punct critic. Acordurile şi acele vouchere nu sunt o soluţionare a problemei, trebuie o lege clară să prevadă în termeni precişi salarizarea. Dacă se acceptă un alt compromis, adică un alt fel de acord, situaţia va continua şi nu putem vorbi de o schimbare, respectiv, salarii corespunzătoare. Improvizaţiile şi acordurile niciodată n-au fost de mare ajutor pentru lucrătorul din educaţie”, a mai afirmat Daniel Pop.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu