Greva generala a functionarilor publici anuntata pentru data de 5 mai ar putea fi anulata in cazul unei intelegeri dintre sindicate si Guvern

Liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA) se vor intalni, marti, cu ministrii Justitiei, Finantelor, Muncii, Internelor si cu presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in incercarea de a gasi solutii la revendicarile functionarilor publici.
Circa 500 de reprezentanti ai FNSA au protestat, joia trecuta, in fata Guvernului si au anuntat ca pe 5 mai vor intra in greva generala, daca nu li se vor rezolva revendicarile.

„Am cerut Guvernului sa anuleze ordinele Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Finantelor Publice din 10 ianuarie 2010, conform carora veniturile din administratia publica au scazut cu 45%.

Dorim revenirea la veniturile angajatilor pe care acestia le aveau in luna decembrie 2009. Totodata, trebuie sa ni se aduca o solutie pozitiva la aplicarea hotararilor judecatoresti prin care membrii nostri de sindicat au castigat anumite drepturi, sa ni se asigure locurile de munca si dreptul la negocierea contractului colectiv de munca”, a declarat presedintele FNSA, Valer Suciu.

In functie de rezultatul acestor discutii, cei peste 50.000 de angajati din administratia publica vor intra sau nu in greva generala pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 5 mai.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu