Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”

Legile Educației sunt încă în fază de proiect, iar social-democrații își doresc o dezbatere reală, transparentă, dar și mai rapidă pentru a solutiona un mare neajuns. Legile Educației vor asigura coerență și stabilitate într-un sistem grav tulburat de modificări successive, multe dintre ele fără temei.

„«Educăm» România de opt ani și facem paradă în campanie cu proiecte de legi care deocamdată sunt doar pe hârtie. Cu cât mai repede va începe și mai temeinică va fi dezbaterea publică a proiectelor de lege cu atât mai bine vom reuși să asigurăm un cadru legal temeinic, stabil și de calitate. Copiii, dar și sistemul național de educație au nevoie de o lege bună, care să nu se mai modifice în fiecare an, sau ori de câte ori vine un nou ministru”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

În ceea ce privește eventualele modificări, social-democrații sunt deciși să nu facă niciun fel de concesii. Astfel, aceștia au pus la punct un set de propuneri menit să îmbunătățească substanțial un pachet de legi vital pentru societatea românească.

„Analiza pe care PSD a făcut-o până acum asupra proiectelor de lege a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor. PSD are următoarele obiective esențiale la care trebuie să răspunde Legile Educației: Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii; Combaterea abandonului școlar;  Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii; Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

Nu în ultimul rând, Legea Educației trebuie să cuprindă și prevederi  în ceea ce-i privește pe copii născuți în diaspora. Dacă tot vrem să se întoarcă românii acasă trebuie să găsim soluțiile corecte pentru integrarea copiilor născuți și crescuți în diaspora”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu