Geoană la Chişinău: Nu vedem un risc de natură militară din partea Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a negat existenţa unui risc de natură militară în Republica Moldova care să vină din partea Federaţiei Ruse, informează AGERPRES.

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău, alături de premierul moldovean Dorin Recean, că acest risc este eliminat „pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună”.

„Vreau să reconfirm aici la Chişinău faptul că nu vedem un risc de natură militară din partea Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova, pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună, şi cu sprijinul nostru, încât acest risc militar în acest moment şi pe perioadă predictibilă nu este”, a afirmat oficialul NATO.

În schimb, Mircea Geoană a subliniat că Republica Moldova este supusă unui război hibrid, provocat tot de Rusia.

„Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu a declanşat şi derulează, în timp ce discutăm, tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid împotriva Republicii Moldova, de la folosirea armei energetice, la atacuri cibernetice, la dezinformare, la influenţarea mecanismelor democratice, la instigarea la revoltă socială şi pentru noi este foarte important să întărim rezilienţa Republicii Moldova, respectând neutralitatea acestei ţări”, a adăugat Geoană.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu