Generalul de brigadă Haralambie Cacină a decedat la vârsta de 98 de ani

Asociația Națională a Veteranilor de Război a anunțat în 4 mai decesul generalului de brigadă (rtr) Haralambie Cacină, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război – Filiala Maramureș.

Acesta a trecut la cele veșnice la venerabila vârstă de 98 de ani.

”Biroul Permanent al Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi anunta cu durere trecerea la cele vesnice a veteranilor de razboi-general maior (rtr) dr. POP de POPA IOAN, membru Consiliul Director al ANVR si general de brigada(rtr) CACINA HARALAMBIE, Presedintele ANVR Filiala Maramureș.

Au fost distinsi cu inalte ordine si medalii, s-au bucurat de o binemeritata pretuire si recunostinta din partea tuturor celor cu care au colaborat.

Suntem alături de familiile indurerate şi transmitem sincere condoleanţe şi întreaga noastră compasiune familiei, rudelor şi camarazilor veterani de război. ODIHNĂ VEŞNICĂ PE MĂRILE DE DINCOLO DE NOI! Bunul Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!”, precizează ANVR

Haralambie Cacină a fost răsplătit de-a lungul vremii cu diferite distincții: Steaua României, Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, Meritul Militar Clasa I și a II-a, Medalia pentru merite deosebite aduse statului, Emblema de Onoare, dar și Ordinul “Virtutea Militară”.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu