Gabriel Zetea a izbucnit la adresa antreprenorilor care fac o mulțime de bani din evaziune fiscală: Ca stat, nu poți să stai să te uiți

Nu e nimic neconstituțional în măsurile fiscale, spune la RFI vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. El susține, pe de altă parte, că marii operatorii economici au înțeles că nu este normal să aibă profituri foarte mari.

„Nu poți să te uiți ca și stat doar ca spectator și să vezi că anumite companii realizează profituri pe care n-ar trebui să le realizeze într-un moment pe piață, fără ca tu să intervii”. Social-democratul precizează că impozitul de 1% pentru marile companii „nu este un impozit care va rămâne a la longue în România, este considerată a fi o taxă de solidaritate pentru următorii ani de zile, până în momentul în care România trece peste această perioadă dificilă din punct de vedere economic”.

Gabriel Zetea apără măsurile fiscale pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament: „Vorbim despre operatorii economici cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro. S-a observat de-a lungul timpului, presa a scos de foarte multe ori în evidență, dar evidente sunt și datele de la ANAF, în care aceste mari companii din România, care-și desfășoară activitatea aici plăteau foarte puțin, în foarte multe cazuri deloc, impozit pe profit. S-a introdus o modificare de legislație, prin care s-a spus: nici o problemă, rămâne în continuare impozitul de 16% pe profit, dar nu mai puțin de 1% din cifra de afaceri.

Nu este un impozit care va rămâne a la longue în România, este considerată a fi o taxă de solidaritate pentru următorii ani de zile, până în momentul în care România trece peste această perioadă dificilă din punct de vedere economic. În plus, un impozit suplimentar apare la operatorii economici din domeniul petrol și gaze, care în anii trecuți au obținut profituri excepționale, au profitat până la urmă de fluctuația prețurilor pe piețele internaționale, dar în special fluctuația prețului de aici, din România. Aceste profituri excepționale cumva trebuie taxate, este un principiu european, toate țările europene caută astfel de soluții”.

Integral pe stiripesurse.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu