Funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești. Mulți utilizatori nu au auzit de ele

Atunci când vine vorba de sisteme de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii au acces la nenumărate opțiuni utile. Unele dintre ele nu sunt atât de cunoscute, însă, deși pot fi extrem de utile.

Fie că vorbim de Samsung Galaxy S23 Ultra, lansat la începutul anului, de telefonul pliabil Galaxy Flip 4, sau orice alt smartphone produs de gigantul tech din Coreea de Sud, aceste telefoane includ numeroase trucuri, despre care nu au auzit toți utilizatorii, potrivit Tom’s Guide.

Multe dintre ele nu sunt cunoscute pentru că pot fi găsite mai greu.

Chiar și utilizatorii care au experiență cu folosirea unui smartphone Galaxy e posibil să nu fi auzit de aceste funcții inedite.

De la moduri prin care pot fi surprinse imagini selfie, la crearea unor fișiere sigure, iată funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care trebuie să le folosești:

Surprinde selfie-uri cu vocea sau gesturi 

Dacă ești fan selfie-uri, există mai multe moduri prin care le poți surprinde dacă nu vrei să îți întinzi mâna. Telefoanele Samsung au funcții inedite prin care poți surprinde aceste imagini mai ușor.

Pentru a activa gesturile pentru selfie pe telefoanele Galaxy, trebuie să deschizi aplicația pentru cameră. De aici, apasă pe simbolul Settings, din colțul stânga sus. Din listă, alege Shootings Methods și activează opțiunile Voice commands și Show palm.

Din acest punct, poți activa camera selfie dacă spui anumite cuvinte, precum zâmbește. Dacă vrei să surprinzi un selfie sau să înregistrezi un video cu gesturi, trebuie doar să ridici palma către camera din față sau să spui „înregistrează video”.

Now, you can activate the shutter by saying „smile,” „cheese,” capture,” or „shoot”  — this works with both the front and rear-facing cameras. To take a selfie or record a video using gestures, simply hold up your palm to the front-facing camera, or say „record video.”

Creează un fișier sigur 

Printre funcțiile ascunse Samsung Galaxy pe care nu le știu toți utilizatorii se numără și faptul că aceste dispozitive au un fișier numit Secure Folder. În acesta, poți muta fișiere sau aplicații de pe telefonul „principal”, pentru a te asigura că nu va avea oricine acces la ele.

Pentru a crea un astfel de fișier, trebuie să accesezi Settings și să cauți funcția Biometrics and security. De aici, caută opțiunea Secure Folder. Trebuie doar să apeși pe Agree și să te înregistrezi cu un cont Google sau unul Samsung. De aici, poți alege cum vrei să îți protejezi Secure Folder.

După ce a fost creat, poți descărca aplicații exclusiv în acest fișier, pentru că e un spațiu separat pe sistem. În acest fișier poți include date precum cele financiare sau informații personale la care nu vrei să aibă acces altcineva.

Crește viteza telefonului prin eliminarea animațiilor

Vrei ca telefonul tău Samsung Galaxy să funcționeze mai repede, cu funcțiile ascunse de pe smartphone? O soluție e să înlături animațiile de pe dispozitiv. Acestea sunt animațiile care se activează atunci când închizi sau deschizi aplicațiile, de exemplu.

Eliminarea lor poate crește viteza smartphone-ului. Trebuie să iei în considerare faptul că acest lucru poate afecta modul în care funcționează unele aplicații. Poți activa din nou animațiile pentru aplicații atunci când dorești.

Pentru a activa această funcție ascunsă, deschide Settings. De aici, alege Accessibility, după care apasă pe Visibility enhancements. Aici vei găsi opțiunea Remove animations, prin care poți elimina animațiile.

useit.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu