FOTO – Nereguli privind defrișările de pe traseul autostrăzii Transilvania

În perioada 13-16 septembrie a.c., polițiștii Biroului Silvic Sălaj au efectuat controale privind modul de exploatare și transport a materialului lemnos rezultat în urma defrișărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania, constatând mai multe nereguli.

Polițiștii sălăjeni au continuat activitățile de verificare a respectării normelor privind exploatarea, depozitarea și expedierea materialului lemnos de pe întinderea județului Sălaj.

„La data de 12 septembrie a.c., polițiștii au identificat un transport multiplu de material lemnos, efectuat în baza aceluiași aviz de însoțire. Ulterior, au efectuat mai multe verificări privind proveniența materialului lemnos, costatând că acesta provenea dintr-o partidă constituită pe traseul Autostrăzii Trasnsilvania, tronsonul Nădășelu-Zimbor- Poarta Sălajului.

Polițiștii s-au deplasat în platforma primară unde au inventariat materialul lemnos existent, constatând neconcordanțe între stocul scriptic și cel faptic. Totodată, polițiștii au efectuat și alte verificări cu privire la materialul lemnos expediat din zona respectivă. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a cantității de peste 45 de metri cubi de material lemnos. Respectarea legislației silvice este o preocupare permanentă a polițiștilor, fiind un domeniu de importanță strategică a statului”, arată IPJ Sălaj.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu