FOTO – Gropile și gunoaiele stradale, marile probleme ale Băii Mari acum

Se apropie primăvara și acum încep să se vadă gunoaiele de pe străzi, dar și craterele din asfalt. Peste tot avem gropi, se plang șoferii, iar autoritățile locale probabil așteaptă căldurile ca să treacă la treabă. Deși în aceste zile au fost făcute ceva carpeli provizorii, credem noi.

O altă problemă a Băii Mari, acum, pe final de februarie, sunt deșeurile stradale. Coșurile acelea de pe stalpi sunt pline de gunoaie aduse de oameni din casă și nimeni nu face nimic. Ba mai mult, deja sunt zone unde oamenii nu se mai obosesc să ducă gunoiul pană la container, ci lasă direct sacul negru direct langă coșul stradal.

Despre „legenda” Drusal, despre contractele avute cu Consiliul Județean și ADI Deșeuri s-a vorbit și la ultima ședință de Consiliu Local din data de 17 februarie. Și atunci s-a spus că baimarenii au fost prejudiciați, prostiți în această problemă a deșeurilor. „Important este ca Baia Mare să își gestioneze deșeurile la un cost rezonabil. Pentru că Drusal a cerut să aprobăm noi în prealabil și apoi cei de la ADI o majorare cu mai mult de 100% a tarifelor pentru salubrizarea menajeră, ceea ce este inacceptabil. Investițiile pe care trebuiau să le facă nu le-au făcut, după bunul lor plac dacă au chef lucrează, dacă nu, nu lucrează… Fiecare mașină, fiecare măturător este monitorizat și asta deranjează”, s-a spus în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu