Fostul subprefect Alexandru Cosma, din nou in instanta – Acesta afirma ca e inalt functionar public si a fost schimbat din functie fara temei legal

Alexandru Cosma, fost subprefect de Maramures, s-a adresat din nou instantei de judecata, dupa ce Guvernul Romaniei l-a eliberat din functie pentru a doua oara. Acesta contesta Hotararea de Guvern care precizeaza ca functia ocupata de Cosma a avut un caracter temporar.

In toamna anului trecut, subprefectul Alexandru Cosma a fost eliberat din functie printr-o Hotarare de Guvern. Acesta s-a adresat instantei de judecata, iar in 16 februarie, Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza, suspendand executarea Hotararii de Guvern.

Dupa aproximativ o luna, Alexandru Cosma a redevenit subprefect, functie pe care a ocupat-o timp de doua saptamani, pana la emiterea unei noi Hotarari de Guvern, in urma careia a fost din nou eliberat din functie.

In prezent, Alexandru Cosma, care este inca inalt functionar public, nu face parte din structura administrativa locala sau centrala. Acesta afirma ca zilnic ii pune in vedere prefectului Sandu Bombonel Pocol ca pozitia sa nu este una legala, avand in vedere faptul ca ar fi trebuit numit inspector guvernamental.

Cosma crede ca va avea castig de cauza din nou. Insa nu considera firesc faptul ca statul roman ii plateste niste bani, in timp ce el nu presteaza o munca propriu-zisa. „Pentru sase luni, am primit 260 milioane lei. Pana in 31 martie. Nu e firesc. Sa stau acasa si sa iau banii astia. In fiecare zi ma prezint la prefect si ii spun ca am venit la serviciu. Sa fiu platit. Dar prefera sa imi dea banii acestia numai sa ma repuna in functie”, a declarat Alexandru Cosma.

Primul termen al dosarului inregistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost programat in cursul lunii septembrie.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu