Fostul inspector sef adjunct al Inspectoratului Scolar a fost repus in functie, dar a demisionat dupa 24 de ore – Ana Moldovan afirma ca a ramas loiala PSD, in schimbul catararilor pe functii

Ana Moldovan, fost inspector sef adjunct al Inspectoratului Scolar Maramures, a castigat procesul cu institutia din cadrul careia a fost eliberata din functie in toamna anului trecut. La scurt timp, insa, de la recenta ei repunere in functie, Moldovan a demisionat, preferand sa ramana la catedra.

„Am castigat procesul la Curtea de Apel Cluj, dar am demisionat in 24 de ore. Nu am dat curs numirii. Am analizat mai bine optiunile si am decis sa raman la catedra. Procesul castigat a fost pentru mine mai mult o recompensa morala pentru modul in care am plecat de la Inspectorat. Am renuntat la functie pentru optiunea politica si nu invers. Nu am demisionat din partid pentru a ma catara pe functii”, a spus Ana Moldovan.

In primavara lui 2009, Ana Moldovan, membru PSD, a fost numita inspector sef adjunct la Inspectoratul Scolar, iar in 1 septembrie, a fost eliberata din functie. Ulterior, ea a dat in judecata institutia, cerand repunerea pe functie si daune materiale.

In urma procesului castigat, ea va incasa salariul aferent functiei neocupate, pentru o perioada de 6 luni. Indemnizatia lunara este de aproximativ 20 milioane lei vechi, dupa cum ne-a declarat fostul inspector scolar. Cel mai probabil, insa, banii se vor acorda esalonat, conform unei ordonante de Guvern.

In prezent, Ana Moldovan, care la inceputul anilor 2000 a condus si Directia pentru Protectia Copilului Maramures este profesor de limba romana la Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu