Ford a vandut compania Volvo chinezilor de la Geely, pentru 1,8 miliarde dolari

Este oficial. Producatorul suedez de autoturisme marca Volvo a fost cumparat de o companie din China. Geely Holding, care produce anual peste 300 de mii de masini a preluat actiunile companiei Volvo pentru suma de 1,8 miliarde de dolari. In ultimii 11 ani, Volvo a fost detinut de Ford, insa compania americana nu a reusit sa obtina profit, scrie Hotnews.

Prin preluarea Volvo, compania chineza se obliga sa pastreze cele doua fabrici existente din Suedia si Belgia. Geely intentioneaza sa produca anual 600 de mii de masini, adica dublu fata de productia actuala. Ford nu iese definitiv din ecuatie, fiind compania care va asigura o buna parte din componentele viitoarelor masini Volvo, recunoscute pana acum pentru siguranta de care au dat dovada in trafic.

Compania Geely a intrat pe piata in anul 1986, producand frigidere. Din 1999, societatea chineza fabrica si autoturisme, insa acestea nu au prins foarte bine pe piata europeana. Geely are in jur de 12 mii angajati si peste 300 de puncte de vanzare in afara Chinei. Spre deosebire de aceasta, Volvo are 22 de mii angajati si produce aproximativ 350 mii de masini pe an.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu