Ad imageAd image

Finanțare istorică! 25 milioane euro pentru introducerea gazului metan în Vișeu de Sus

Ad imageAd image

Administrația locală din Vișeu de Sus condusă de primarul Vasile Coman a obținut finanțare pentru un proiect care aduce o investiție de 25 de milioane de euro în comunitate. Banii vor fi folosiți pentru realizarea a 115 km de rețea de gaz și peste 4.600 de branșamente în Vișeu de Sus.

Depus inițial pe POIM, proiectul a fost preluat de Guvernul României pe Programul ”Anghel Saligny,” iar în mai puțin de doi ani s-au obținut toate avizele și autorizațiile necesare. Contractul de 120 de milioane de lei a fost semnat de primarul Vasile Coman, iar în viitor, locuitorii din Vișeu vor putea să renunțe la încălzirea cu lemne de foc și să treacă la încălzirea pe gaz.

”Fapte, nu vorbe! Aceasta este deviza noastră și asta am demonstrat în toți acești ani! Că noi muncim pentru oameni, nu pentru firme care să căpușeze bugetul local! Împreună cu deputatul Gheorghe Șimon am demarat procedurile necesare pentru ca proiectul investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa” să devină de importanţă naţională. Transgaz a executat lucrarea în timp record, iar magistrala finalizată încă de anul trecut va avea un rol hotărâtor în zona Sighet-Borșa”, precizează deputatul PSD Gabriel Zetea.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu