FENOMEN ASTRONOMIC INTERESANT – Luna, Venus și Jupiter pe cerul de seară. Ultimele vor părea că se ciocnesc

Maramureșenii au parte în aceste zile de o serie de fenomene astronomice interesante. Pe cer, seara, se văd trei planete, Venus, Jupiter și Luna. Cei de la Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu” spun că imediat după apusul Soarelui, în aceeași direcție pe cer, se văd Venus și Jupiter, iar Marte rămâne pe cer mai multe ore.

Începând cu 21 februarie Luna a început să se vadă seara pe cer. „În serile de 21, 22 și 23 februarie se va afla în preajma planetelor Venus și Jupiter, iar pe 25 în același loc pe cer ca planeta Uranus. Pe 26 februarie Luna se va afla lângă Pleiade, un roi deschis din constelația Taurus.

Venus și Jupiter se văd pe cer începând cu ora 18:15, la 20-30 de minute după apusul Soarelui, în aceeași direcție. Cele două planete sunt foarte strălucitoare, Venus fiind mai strălucitor decât Jupiter. Practic, dacă priviți înspre vest pe la ora 19 veți vedea două stele foarte strălucitoare: cea de jos este Venus, iar cealaltă, Jupiter. Venus apune la ora 20:20, iar Jupiter la 21, deci căutați-le mai devreme”, spun cei de la Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”.

FOTO Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”/facebook

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu