- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Fără Bariere! Fără droguri! Oricine se poate vindeca! Mărturiile unor foști dependenți, expuse tinerilor băimăreni

A fost ziua 17 a Caravanei ”Fără Bariere – Tot adevărul despre droguri”. În fața unui public numeros (peste 1.200 de participanți), format în mare majoritate din tineri, experiența unor foști consumatori de droguri, în prezent complet ”vindecați”, a arătat cele mai întunecate trăiri pe care ni le creează substanțele psihotrope, forța cu care acestea ne țin captivi atunci când încercăm să le lăsăm de-o parte, precum și bucuria de a putea trăi din nou viața.

Printre cei care și-au împărtășit din experiența avută cu drogurile s-a regăsit și Adi Marcu. Bucureștean la origine, Adi locuiește acum în Baia Mare, unde și-a aflat perechea, alături de care a început o altă viață, după două decenii de dependență psihotropă.

”20 de ani. O perioadă plină de violență și consum de droguri pe care nici nu vreau să mi-o amintesc”, a spus Adi, mărturisindu-le tinerilor și părinților prezenți că distanța de la un joint ocazional la seringa zilnică e un pas foarte mic. Experiența trăită de Adi este impresionantă. Acesta a ajuns să consume cele mai puternice droguri, în cantități zilnice care l-ar fi putut ucide oricând.

La eveniment a luat parte și Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, instituția pe care o conduce fiind partener al proiectului ”Fără Bariere”, derulat la nivel național (prin TeenChallenge), în principalele municipii din țară.

Deputatul Gabriel Zetea, prezent la manifestarea ce a avut loc în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană”, din Baia Mare, a afirmat că își dorește ca ”atunci când băieții mei vor merge la școală, cei responsabili cu educația lor să transmită în mod eficient pericolele consumului de droguri”.

De la eveniment nu a lipsit subprefectul Crina Chilat, care a precizat că ”fiecare om are o poveste, dar când povestea poate fi spusă pentru a-i inspira pe alții să nu cadă în capcana unei dependențe, atunci ea trebuie ascultată de cât mai multă lume”.

În Baia Mare, Caravana mărturiilor despre pericolul drogurilor a beneficiat de implicarea profesorului Mihai Pop, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
3 Comments