Exclusiv: Vasile Vlasin: „Cuprom a vrut sa dea blocul gratis Primariei, insa primarul nu a vrut sa-l ia. Ca il cumpara de la Liviu Chira, cu 500 mii euro”

Consilierul local Vaile Vlasin, cel care a sesizat organele penale vizavi de modul dubios in care Primaria Baia Mare a achizitionat un bloc aflat pe strada Horea din Baia Mare, cel de la care a pornit ancheta in cazul primarului Cristian Anghel, se declara surprins de solutia instantei de la Cluj.

„Sunt socat de aflarea acestei vesti. Imi pare rau pentru ceea ce i se intampla familiei Anghel. Nu pot sa fac niciun fel de comentariu legat de sentinta definitiva a Curtii de Apel Cluj”, a precizat consilierul local.

Acesta a explicat pentru ZiarMaramures.ro modul in care s-a ajuns la deschiderea unui dosar pe numele edilului baimarean. „Achizitia a fost dubioasa. S-a venit de mai multe ori in Consiliul Local si s-a spus ca, de fapt, suma de 544 mii euro nu include TVA , ci TVA-ul se adauga la cei 544 mii euro. Si atunci, Dumitru Matei, a zis, stati, ne credeti prosti? E o smecherie aici. Si pornind de la chestiunea asta cu hai sa vedem care e smecheria, au fost foarte multe discutii”, a spus Vasile Vlasin.

Imobilul respectiv se afla pe strada Horea, din Baia Mare, si a fost achizitionat de Primarie, in primavara anului 2006, cu suma de 544.500 euro, fara TVA, de la Liviu Chira. Acesta a preluat imobilul de la Societatea Cuprom SA, cumparandu-l cu suma de 150 mii euro, iar la cateva zile, l-a vandut Primarie Baia Mare, pentru o suma de cinci ori mai mare. Asta in conditiile in care primarul Cristian Anghel stia de intentia Cuprom de a vinde imobilul.

„A fost, apoi, o emisiune televizata in care au fost prezenti Alexandru Metes, Ovidiu Stefan, iar reprezentantul Cuprom a spus ca a vrut sa dea gratis blocul catre Primarie. Dar nu a vrut sa-l ia primarul. Ca el il cumpara de la Chira cu 500 si ceva de mii euro. Dar Chira inca nu era proprietar. Avea doar o promisiune de vanzare – cumparare. Nu era achitat nici macar avansul. A vandut la Primarie in trei rate, prima rata fiind de 150 mii euro. El a incasat 150 mii euro, a mers, a platit integral blocul la Cuprom, s-a intabulat si apoi l-a vandut legal la Primarie”, a mai spus consilierul local PD-L.

Cumpararea imobilului s-a facut prin hotarare de Consiliu Local, fapt care a ingreunat mersul anchetei. Totusi, procurorii au reusit sa stabileasca faptul ca primarul baimarean a produs un prejudiciu la bugetul statului de 400 mii euro.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu