EXCLUSIV – Ursul a intrat în mijlocul satului Boiereni și a făcut prăpăd

Probleme weekendul trecut cu ursul în Boiereni, sat aparținător de orașul Targu Lăpuș. Oamenii din comună spun că „în noaptea de 20 spre 21 iunie, a venit ursul în mijlocul satului la mai multe gospodării. A mâncat, pui, găini, gâște, rate și a distrus un stup de albine. Iar noaptea trecută am văzut pe rețelele sociale că urșii, pentru că nu cred că este tot același urs, au atacat și la o gospodărie din Rohia, făcând și acolo pagube!”.
Din cate spun localnicii, pană acum nu au mai fost probleme cu ursul în zonă. De cealaltă parte, conducerea Primăriei Targu Lăpuș spune, pentru ziarmm.ro, că primul pas care trebuie făcut este un apel la 112, iar odată făcut acest apel autoritățile intră în alertă.
„Dacă e vorba de urs, atunci primul pas care trebuie făcut este un apel la 112. Odată făcut acest apel, atunci se întrunește o comisie specială, care hotărarește ce se întamplă cu acel urs, dacă trebuie relocat etc. Noi încă nu am primit nimic oficial legat de un atac al ursului în Boiereni. Eram anunțați deja dacă era ceva. Am auzit într-adevăr zvonuri, dar oficial nu avem nimic”, a declarat, pentru ziarmm.ro, viceprimarul orașului Targu Lapuș, Kraus Vasile.
„A fost sesizare și la poliție, colegii au informat persoana că trebuie să fie anunțată și primăria întrucât echipa de intervenție în asemenea situații este condusă de primar/viceprimar și este formată din jandarm, vânător și medic veterinar, iar decizia daca se intervine prin alungare, tranchilizare și relocare, prin eutanasiere sau împușcare aparține conducătorului echipei de intervenție, conform prevederilor OUG nr 81 din 2021”, precizează IPJ Maramureș, pentru ziarmm.ro.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu