Exclusiv: „Baimareanul Cristian A., de 59 de ani, a fost depus in arestul Politiei”

Din buletinul de presa al Politiei, de joi, 18 martie, aflam, pe langa furtul unei carute de fan si un accident de bicicleta, de faptul ca un baimarean, pe nume Cristian A., a fost condamnat penal, iar mandatul emis de instanta a fost pus in executare de politisti. Un fapt firesc, strecurat printre toate banalitatile zilei. Nicio vorba despre functia sa. Ori poate ca pentru comisarul Voichita Zehan functia de primar al Municipiului Baia Mare timp de 16 ani nu reprezinta mare lucru. Insa poate mai urat decat a nu mentiona functia este folosirea initialei numelui. Un secret pe care nu are voie nimeni sa-l cunoasca.

Jenantul comunicat suna in felul urmator: „Politistii de la Biroul Urmariri au pus in executare mandatul emis de Judecatoria Baia Mare pe numele baimareanului Cristian A. de 59 de ani. El a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice si a fost depus in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures”.

Dupa un astfel de comunicat, comisarul sef Ioan Isac nu mai are altceva de facut decat sa o trimita la plimbare pe Voichita Zehan din Biroul de Presa unde nu face nimic decat da copy – paste dupa rapoartele trimise de serviciile institutiei, pe care le expediaza spre saitul Politiei Maramures.

Cristian A., banalizat de un nimeni in Politie. Un comisar care respecta legea la sange, nu cumva sa divulge un secret de stat scriind numele complet al celului in cauza. Pentru ca baimarenii nu au dreptul sa stie ca primarul care ii conduce de 16 ani a fost condamnat si arestat. Nu ca Zehan ar fi cea in masura sa ii informeze pe baimareni, pentru ca stirea privind procesul edilului baimarean a aparut in toata presa locala si centrala. Dar acest stil al mimarii unei rigurorizati este sfidator la adresa noastra, care ii platim salariul.

Un salariu ca sa faca… ce? Nimic? Sa stea pe scaun sau sa se plimbe prin oras in timpul serviciului? Sau ce teren poate face purtatorul de cuvant? Seful Biroului de Presa… Ori poate documenteaza vreo exclusivitate pentru pupatorii de manusite ramasi cu metehnele micilor atentii de 8 martie, Pasti, 1 iunie si Sfanta Maria. Si cate nu poti face pentru o cutie de bomboane fondante cu fistic si o gadilare de epoleti in fata camerelor… Imediat apar exclusivitati cu caini celebri de la Targu Lapus. Si numai bine ce apare exclusivitatea pe saiturile locale, sa poata da si comisarul „nu stiu” un copy – paste, pentru a-l posta pe buletinul de presa si a-si incasa leafa lunara de ofiter.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu