EVENIMENT JUBILIAR: 50 ani de Minaur

Cei 21 de eroi, sfinții handbalului băimărean care au transformat Minaur într-o adevărată legendă vie, sunt de azi Cetățeni de Onoare ai municipiului Baia Mare. Îi felicit pe sportivii noștri pentru meciurile de azi, pentru că duc legenda merge mai departe!

Această zi de 18 mai va rămâne întipărită în inimile întregii suflări handbalistice din Baia Mare. Cele două zile de manifestări dedicate împlinirii a 50 de ani de existență a primului club de handbal din România au marcat așa cum se cuvine acest moment important. Așa cum Minaur și Baia Mare merită!

În numele meu, al municipiului Baia Mare și al comunității băimărene, am avut imensa onoare de a oferi cea mai însemnată formă de recunoștință fostelor glorii ale Minaur. În semn de înaltă prețuire, am oferit azi titlurile de Cetățean de Onoare eroilor noștri de la Zaporoje și Kaunas: Coriolan Pop, Constantin Panțiru, Ion Gherhard, Mircea Petran, Nicolae Nesovici, Viorel-Vasile Haidu, Iosif Boros, Olimpiu Flangea, Doru-Nicolae Porumb, Gheorghe Covaciu, Sorin Rădulescu, Alexandru Stamate, Ioan Marta, Iosif- Inocențiu Oros, Andrei-Petre Avramescu, Liviu Pavel, Gabriel Cosma, Vasile-Dorel Iacob, Adi-Daniel Popovici, Costel Coman, Sorin-Dorel Cuc.

Le mulțumesc pentru tot ceea ce au realizat pentru comunitatea băimăreană, pentru mândria și prestigiul pe care l-au adus municipiului Baia Mare, Maramureșului și României, dar și pentru emoția pe care au oferit-o încă o dată băimărenilor prin meciul demonstrativ pe care l-au desfășurat cu ocazia acestei zi de sărbătoare.

Am elogiat fostele glorii, dar și pe cei care au dus sau duc azi mai departe această flacără a curajului și ambiției. În semn de prețuire și mulțumire pentru profesionalismul și dăruirea lor, le-am oferit sportivilor noștri diplome de Excelență în numele comunității băimărene. Fetele noastre au învins azi fără drept de apel HC Zalău în ultima etapă a Ligii Florilor. Tot azi, băieții noștri au ieșit cu capul sus de pe teren după ce au dat totul în semnifinala Cupei României. Mă aplec în fața dăruinței lor și îi asigur că, în persoana mea, vor găsi mereu sprijin!

Alături de băimăreni am fost prezent azi la slujba de comemorare săvârșită la mormântul profesorului Lascăr Pană, părintele Minaur. A fost un moment dureros pentru mine pentru că, așa cum probabil mulți dintre noi simt, mi-aș fi dorit să ne fie alături la această aniversare, să vadă că munca sa e continuată de oameni de bine, de profesioniști și sportivi care dau totul pentru Minaur.

Cât timp Baia Mare simte, respiră și trăiește handbal, cât timp există iubire necondiționată pentru Minaur, legenda merge mai departe! HAI MINAUR, HAI BAIA MARE!

Doru DĂNCUȘ

CMF: 21240002

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu