EUROVISION – Vizi Imre cucerește inimile publicului cu „Sparrow”

 

Printre concurenții care speră să ajungă la concursul Eurovision din acest an se numără și Vizi Imre. Imre nu este străin de acest concurs, în 2014 reușind o calificare în finală, una la care, după cum singur recunoaște, nu se aștepta. Atunci, în finala concursului Eurovision din România, piesa „Kind of Girl” s-a clasat pe locul al doilea în urma punctajului acordat de juriu. Acum, cu „Sparrow” Vizi Imre vrea mai mult, vrea la Torino, iar pentru aceasta are nevoie de votul românilor. Mai ales că piesa vorbește despre un lucru prin care am trecut cu toții – o dragoste neîmplinită. 

„Sparrow este despre o dragoste neîmplinită. Cam așa am gândit piesa, inpirrația mi-a venit așa, într-o zi în studio și mă uitam peste știri, statistici și citeam cum a crescut foarte mult rata divorțurilor, toate aceste lucruri din ultimii doi ani avânbd un efect negativ asupra multor oameni. Și m-am închis în studio, am încercat să mă spun în starea aceea și cred că mi-a ieșit. Am scris o piesă despre o iubire imposibilă, neîmplinită, pe care nu o poți avea. Și știi că nu o poți avea, dar totuși suferi și trebuie să faci ceva ca să scoți din tine sentimentul acesta. În 2014 am picat în finală, că nu mă așteptam deloc să fiu la Eurovision, să se zic multe, dar am zis totuși să încerc, să trimit o piesă și m-am trezit că sunt în finală. Am plecat la finbală la Brașov și acum am o ambiție chiar mai mare, vreau să câștig Eurovision, vreau să ajung la Torino și să și câștig. Sper să câștig și încrederea oamenilor care să mă trimită acolo. Deocamdată tratez această piesă ca pe un monolog de trei minute, lucrez cu un regizor, ca să mă ajute să exprim cât mai mult ceea ce vreau să exprim prin piesa asta și am început iar dieta, mai lucrez la piesă, să fie o surpriză plăcută pentru toată lumea. Sper să le placă oamenilor ceea ce a făcut și să mă ducă în finală„, a spus Vizi Imre, în exclusivitate pentru Ziarmm.ro.

Juriul de experți a selectat 46 de concurenți din 94 de piese concurente. În prima etapă, 20 dintre cele 46 de melodii vor merge mai departe în show-ul live. Conform regulamentului selecției naționale, 15 melodii vor fi alese de juriu, iar restul de 5 melodii vor fi selectate de public prin voturile acestuia. Piesele pot fi vizionate pe eurovision.tvr.ro, pe YouTube și pe pagina de Facebook Eurovision România, unde puteți vota ulterior piesa preferată. Din semifinale, zece artiști vor ajunge în finală, din care va fi ales câștigătorul care va reprezenta România la concursul Eurovision Song Contest de la Torino, pe 5 martie.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu