Premiera: Eugenia Godja, presedintele PSD Maramures, citata la DNA – Aceasta a fost insotita de avocatul Ludovica Parvu

Eugenia Godja, presedintele PSD Maramures, a fost citata la DNA. In cursul diminetii de vineri, aceasta a fost audiata in calitate de martor, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Dupa doua ore si jumatate, aceasta a iesit pe poarta Parchetului, insotita de colega de partid, avocatul Ludovica Parvu.

Surprinsa de prezenta reporterilor ZiarMaramures.ro si Transilvania Folclor la fata locului, presedintele PSD a afirmat ca este vorba doar de o simpla declaratie pe care a dat-o, intr-un dosar privind o plangere referitoare la o retrocedare de teren.

„Am venit in calitate de martor, sa depun o declaratie, intr-un dosar de fond funciar. La… Parchet. Nu stiu la care Parchet. Eu am aici o simpla calitate. Aceea de presedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar. Nu este vorba de o acuzatie de nicio frauda, pentru ca asta cred ca asteptati. Va inselati”, a spus Godja.

Primarul din Sighetu Marmatiei a mai declarat ca sigheteanul care a depus plangerea este „un pensionar, un personaj cunoscut, un maniac in procese, care are o nemultumire purtata de anumite interese”.

Ludovica Parvu, cea care a insotit-o pe Eugenia Godja la audieri, a explicat fondul cauzei. „E un dosar de fond funciar care, datorita calitatii de primar de municipiu pe care o are Eugenia Godja, este cercetat de DNA. E o plangere formulata de un cetatean care este nemultumit pentru ca nu i s-a restituit o suprafata de  2.400 mp de teren aflat in afara localitatii. Nu are niciun atribut doamna  primar in aceasta cauza, cetateanul nemultumit putand sa faca plangere impotriva Comisiei Judetene care i-a respins cererea”, a precizat Parvu.

Avocatul baimarean a spus ca este o procedura fireasca, procurorii DNA avand obligatia sa verifice sesizarile. Insa, plangerea sigheteanului nu este indreptatita, fapt pentru care Eugenia Godja se va indrepta impotriva sa pentru faptul ca a fost chemata degeaba sa dea declaratii.

„In cazul unei plangeri, procurorul este obligat sa verifice. In cadrul verificarilor am depus un teanc de acte. Tiplea Vasile este unul ca multi altii care nu e multumit de reconstituirea facuta. In 2004, i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru un teren. Insa el mai solicita reconstituirea dreptului de proprietate si pentru un teren care s-ar fi dat la schimb. E un cetatean aflat in proces cu toata lumea. E dreptul lui sa apeleze la justitie, la fel cum este dreptul nostru sa-i cerem socoteala pentru timpul pierdut aici”, a afirmat Ludovica Parvu.

Aceasta a mai spus ca nu este deloc intamplator faptul ca plangerea s-a depus impotriva primarului Eugenia Godja, desi cererea sigheteanului a fost respinsa de Comisia Judeteana condusa de prefectul Sandu Pocol. „Ganditi care a fost substratul chemarii la declaratii a presedintelui Comisiei Locale si nu a presedintelui Comisiei Judetene. Presedintele Comisiei Judetene este cel care nu i-a dat suprafata, adica prefectul Sandu Pocol. Foarte curios, cetateanul nu a facut plangere impotriva hotararii Comisiei Judetene, ci face impotriva Comisiei Locale”, a conchis Parvu, care a tinut sa precizeze faptul ca a insotit-o pe Eugenia Godja la Parchet, in calitate de prietena a acesteia. De altfel, avocatul baimarean i-a insotit si pe ceilalti membri ai Comisiei chemati sa dea declaratii in acest dosar.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu