Escroc baimarean erijat in binefacatorul pensionarilor, arestat preventiv – Anterior el a fost condamnat pentru deghizare in controlor pe autobuz

Un baimarean recunoscut pentru escrocheriile cu care s-a indeletnicit pana in prezent a fost prins de politisti. Acestia au constatat ca Gheorghe B., in varsta de 24 de ani, a sustras dosare medicale de pensionare dupa care s-a prezentat la locuintele persoanelor care aveau astfel de dosare. El a pretins ca este angajat al Spitalului Judetean si in schimbul unor sume de bani, s-a oferit sa-i ajute pe pensionari in obtinerea unor documente necesare la dosar.

Ulterior retinerii sale, a fost prezentat la instanta cu propunere de arestare preventiva, magistratii dispunand arestarea lui pentru 29 de zile. Barbatul este cercetat pentru comiterea infractiunilor de inselaciune, tentativa la inselaciune si sustragere sau distrugere de inscrisuri.

Barbatul nu este la primele escrocherii de acest gen. El a mai fost cercetat si condamnat pentru fapte de inselaciune si furt. „A intrat in cabinete medicale, birouri si institutii publice din Baia Mare de unde, profitand de neatentia personalului, a sustras tot ce i-a picat la mana (aparatura medicala, ecusoane, stampile, halate, telefoane mobile, portmonee).

Apoi s-a folosit de bunurile sustrase si, pretinzand ca este fie controlor pe mijloacele de transport in comun, fie medic, a indus in eroare si inselat mai multe persoane. A fost prins de politisti si cercetat in stare de arest preventiv pentru faptele comise iar apoi a fost condamnat de instanta”, a precizat Biroul de Presa al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu