Emil Marinescu confirma ca fostul deputat PRM, Petru Calian, acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu stripteuse la Hotelul Mara, a fost in Baia Mare pentru a supraveghea filiala judeteana

Scandalul sexual in care este implicat actualul deputat clujean PD-L Petru Calian este legat si de Baia Mare. Intr-un dosar instrumentat de DIICOT si ajuns pe masa judecatorilor, mai multe tinere din Cluj, care prestau servicii de striptease, au declarat ca s-au intalnit cu deputatul Petru Calian, pe vremea cand acesta era membru PRM, si cu Mihai Szeplekan, consilier judetean de Cluj, in Baia Mare, unde au fost cazati la Hotel Mara.

Povestea Andrei L., aflata la dosar, este urmatoarea. „Imi amintesc ca am fost cu Erica la Baia Mare, unde l-am cunoscut pe deputatul Petru Calian, care se afla acolo deoarece PRM avea a doua zi ceva intrunire. Erica fiind la Baia Mare, eu am luat un taxi din Cluj, cu care m-am deplasat pana in fata hotelului Mara din Baia Mare, Mihai Szeplekan platind taxiul dupa ce am ajuns. Am stat la hotelul respectiv pana a doua zi si in seara respectiva eu am intretinut relatii sexuale cu Petru Calian in camera hotelului mai sus mentionat, unde acesta era cazat.

Erica de asemenea a intretinut relatii sexuale cu Mihai Szeplekan in camera unde acesta era cazat. A doua zi ne-am intors la Cluj impreuna cu Petru Calian si Mihai Szeplekan, cu un autovehicul de teren care am inteles ca era proprietatea lui Petru Calian. In drum spre Cluj, Petru Calian mi-a dat personal suma de 2.500.000 de lei vechi, iar Mihai Szeplekan i-a dat Ericai aceeasi suma, pentru serviciile sexuale prestate”, a declarat tanara.

Declaratia fetei este confirmata partial de Szeplekan, care declara ca a fost in Baia Mare cu Calian si ca s-au intalnit cu tinerele respective, numai ca nu stia ca ele erau platite pentru a intretine relatii sexuale cu clienti, precizeaza citynews.ro.

Contactat telefonic, Gavril Lazar, presedintele PRM Maramures spune ca nu a auzit de scandal, insa, de cand este presedinte, in Baia Mare nu s-au organizat intalniri la care sa fie prezent si Petru Calian, din simplu motiv ca deputatul clujean nu mai era in PRM cand Lazar a ajuns presedinte al filialei maramuresene.

Pe vremea mandatului de deputat PRM al lui Petru Calian, presedinte al filialei Maramures a fost Emil Marinescu, actualmente vicepresedinte al PNL. Acesta spune ca isi aminteste ca s-au organizat intalniri in Baia Mare ale organizatiei, la care a participat si Petru Calian, insa nu mai stie unde a fost cazat acesta.

„Petru Calian a fost delegat din partea conducerii partidului si responsabil cu activitatea filialei Maramures. A fost in Baia Mare in mai multe randuri. Nu stiu unde a fost cazat. Au si trecut mai multi ani de atunci. Dar nu a fost cazat de PRM Maramures”, a declarat Emil Marinescu.

Vizavi de acuzele aduse, Petru Calian se scuza si spune ca s-a intalnit cu tinerele in cauza pentru a face un studiu de impact despre legea prostitutiei, pentru a vedea daca fenomenul exista sau nu.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu