Elevii si dascalii Colegiului National “Mihai Eminescu” din Baia Mare celebreaza nasterea poetului national Mihai Eminescu

Timp de o saptamana, elevii si cadrele didactice de la Colegiul National “Mihai Eminescu” desfasoara diverse activitati dedicate nasterii marelui poet Mihai Eminescu.

Astfel, luni a avut loc momentele Poesis la care au participat toti membrii Catedrei de Limba si literature romana. Marti, de la ora 13.00, in sala festiva a liceului, a avut loc o intalnire cu reprezentantii revistei “Nord Literar”, intalnirea fiind coordonata de prof. Candea Monica.

Miercuri, 15 ianuarie, in incinta unitatii de invatamant s-a desfasurat un concurs de creatie literara, activitatea fiind realizata in colaborare cu Centrul de Documentare si Informare al C.N. ”Mihai Eminescu”. Coordonatorii concursului au fost: prof. Donca Marioara, prof. Muresan Codruta, prof. documentarist Fonai Ramona si bibliotecar Hojda Ionela. Tot miercuri a avut loc si un moment solemn la bustul poetului Mihai Eminescu, care se afla in fata Colegiului National. Aici au fost prezenti si cei doi directori ai liceului, prof. Marius Craciun si prof. Rodica Mone. In dupa-amiaza zilei de miercuri, intr-unul din centrele comerciale, de la ora 14.00 se desfasoara mai multe momente poetice neconventionale.

Joi, de la ora 13.00, in sala festiva a liceului va avea loc un spectacol-concurs de mesaje catre poet, intitulat „Scrisori catre Eminescu”, activitatea fiind coordonata de catre prof. Ardelean Mirela, prof. Gavra Anca, prof. Inceu Sanda si prof. Popan Mihaela. In salile de clasa, profesorii Astalas Ramona, Andrea Ardelean si Rodica Mone vor lucra cu elevii cateva traduceri selective din opera marelui poet in limbile: franceza, engleza, germana, italiana, spaniola si norvegiana.

Vineri, 17 ianuarie 2020, de la ora 13.00 va avea loc festivitatea de premiere a elevilor participanti la cele doua activitati de creatie, activitatea fiind coordonata de prof. Ardelean Mirela si prof. Donca Marioara.

Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu