Efectele inundatiilor in Maramures: 6 kilometri de drumuri comunale erodate si 160 de hectare teren arabil inundate, la Salistea de Sus

Precipitatiile cazute in ultimele doua zile in judetul Maramures au favorizat scurgeri de pe versanti, cresteri ale vailor locale, fapt care a contribuit la debite si niveluri crescute ale cursurilor de apa din judet. Au fost afectate de inundatii 12 locuinte si 33 de anexe gospodaresti.

La Salistea de Sus, o anexa din lemn a fost distrusa. Apele s-au revarsat si au inundat 160 hectare de teren arabil, din care 140 de hectare cultivate, respectiv 1,5 hectare de pasuni si fanete. Intensificarile de vant au doborat 90 mc de material lemnos.

Materialul aluvionar transportat de apele revarsate a colmatat 17 fantani (Cicarlau si Salistea de Sus), 2 poduri, 9 podete. Apele au erodat 6 km de drumuri comunale. La aceasta ora nu sunt drumuri nationale si judetene blocate sau inchise.

De asemenea, au fost afectate un dig si doua aparari de mal. A fost deteriorata o punte pietonala la Salistea de Sus, care a fost inchisa circulatiei cetatenilor pana la repararea acesteia.

„Pompieri militari, politisti, impreuna cu membri ai comitetelor locale pentru situatii de urgenta si echipe de interventie specializate actioneaza pentru decolmatarea podurilor si podetelor, evacuarea apelor din subsolurile inundate, indepartarea materialelor aluvionare si curatirea fantanelor”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu