- Publicitate -
Ad imageAd image

E groasă rău – Procurorii europeni au dispus: Percheziții în Maramureș pentru o investiție a Prefecturii județului. Sunt vizate și 14 reședințe ale unor angajați publici. Infracțiuni: fraudă în achiziții, fals și abuz în serviciu

Ad imageAd image

ȘTIREA INIȚIALĂ

Mai mulți angajați aflați în subordinea Prefecturii Maramureș și a Consiliului Județean Maramureș au intrat în atenția autorităților penale europene, după ce procurorii clujeni afiliați Biroului Public European al Procurorului (EPPO) au demarat, în cursul zilei de miercuri, 25 septembrie, mai multe percheziții la sediul instituțiilor mai sus amintite, precum și la 14 reședințe private ale unor oficiali ai acestora. Conform unui comunicat emis de instituția europeană în cauză, ”perchezițiile au loc în urma unei investigații în curs privind posibile fraude în achiziții publice, falsificarea de documente și abuz în serviciu legate de lucrările de renovare a unei clădiri a administrației publice”.

Conform surselor Ziar Maramureș, este vorba de clădirea serviciilor de Pașapoarte și Înmatriculare Vehicule/Permise, de pe str. Școlii – Baia Mare, aflată în plină reabilitare (despre care tocmai am scris zilele trecute).

Conform aceleiași surse, ”mai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu pentru aprobarea plății unor lucrări nefinalizate pe baza unor documente falsificate. Proiectul în cauză, evaluat la peste 1 milion de euro (5,7 milioane RON), este finanțat prin Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE (RRF) pentru România (PNRR, n. red.)”.

UPDATE:

Una dintre reședințele vizate de perchezițiile prorurorilor este cea a Lăcrămioarei Poduț, în prezent secretar general al Prefecturii Maramureș. Este persoana care a manageriat acest proiect cu finanțare eurpeană.

O altă percheziție l-a vizat pe prefectul Rudolf Stauder. Clădirea aflată în reabilitare, situată pe str. Școlii, din Baia Mare, găzduiește sediile Serviciului de Pașapoarte Maramureș și Serviciului de Permise și Înmatriculări Maramureș, instituții aflate în subordinea Prefecturii Maramureș.

De altfel, toate cele 14 persoane implicate în proiectul de reabilitare a clădirii respective au fost vizate de vizitele procurorilor.

UPDATE:

Surse apropiate ziarului nostru confirmă faptul că, în toată înghesuiala creată de procurorii europeni, Claudiu Bărbuș, șeful Serviciului Înmatriculări Vehicule/Permise, este printre puținii angajați din sistem care și-au păstrat sângele rece, acesta căutând în continuare explicații privind faptul că numărul său de telefon atât de secretizat a ajuns în posesia presei maramureșene. Vom reveni.

Ziar Maramureș

Distribuie articolul
1 Comment