DRUMURI JUDEȚENE – Zonele din județ problematice pentru deszăpezire

Avem în județ zone care sunt ceva mai greu de deszăpezit. Ne referim la drumurile județene, drumarii avand de lucru serios în aceste zone ale județului. Primele intervenții ale drumarilor au avut loc în special în zonele montane ale județului, în speță Pasul Gutai, Pasul Prislop, Dealul Ștefăniței, respectiv în zona Cavnic.

Emil Marinescu, directorul Societății de Drumuri și Poduri Maramureș: „Am intervenit deja cam pe 60% din zonele de drumuri județene. Din 24 de loturi scoase la licitație doar 5 au fost adjudecate. Pentru restul avem semnate contracte provizorii pană la organizarea unei noi licitații. Însă suntem acoperiți pe toate sectoarele de drumuri județene”.

Sunt în județ și zone mai problematice din cauza abundenței zăpezii. Este cazul Cavnicului, una din cele mai dificile zone pentru deszăpezire din județ din cauza cantității de zăpadă, dar și din cauza drumului județean îngust. Mai avem zona Văii Ruscovei, Prelucile, Codru Butesii, Mesteacăn-Boiu Mare-Vima, Coroieni, Băiuț, pasul de trecere de la Suciu de Sus-limită județ Bistrița Năsăud, Șuior, respectiv zona Poiana Soarelui.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu