UPDATE: Dosarul lui Cristian Anghel, redeschis: Trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu, primarul are termen la Curtea de Apel

Procesul edilului Cristian Anghel se afla din nou pe rolul instantei. Miercuri, 10 martie, primarul baimarean este asteptat la Curtea de Apel Cluj, pentru judecarea recursului in celebrul dosar Horea 46. Dupa aproape noua luni de plimbare a dosarului intre parchet si instanta, acesta a fost repus pe rol.

In urma cu doi ani, Cristian Anghel a fost judecat pentru abuz in serviciu, in forma calificata, in urma achizitionarii de catre Primarie a unui bloc aflat pe strada Horea, din Baia Mare. In cursul lunii iulie, 2008, Judecatoria Baia Mare a dat o prima sentinta in acest caz, achitandu-l pe primar si ridicand sechestrul asigurator instituit pe bunurile sale.

In motivarea sentintei, magistratii baimareni au afirmat ca nu au existat probe pentru a se dovedi faptul ca edilul a avut cunostinta de intentia conducerii societatii Cuprom de a vinde imobilul aflat pe strada Horea si, de asemenea, nu s-a putut stabili existenta unui prejudiciu cauzat prin achizitionarea imobilului la un pret de cateva ori mai mare decat cel la care fusese instrainat de Cuprom cu doar cateva luni inainte.

In ianuarie, 2009, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Maramures, dupa ce timp de o jumatate de an el s-a aflat la DNA. Apoi, pe 25 iunie, magistratii s-au pronuntat, respingand apelul inaintat de procurorii DNA, care au cerut condamnarea edilului baimarean la 15 ani inchisoare. “Apelul DNA a fost respins. Nu am ce comenta. Instanta si-a facut treaba. Nu comentez hotararile judecatoresti sau atitudinea DNA. Au si varianta recursului, la Curtea de Apel Cluj. Dar nu stiu daca se vor mai folosi si de aceasta cale de atac. Trei ani de stres pentru mine si familie, cred ca ajung”, a declarat la acea data primarul Cristian Anghel.

Totusi, nu au ajuns, iar procurorii au inaintat recurs. In luna septembrie, dosarul a fost inaintat catre DNA Cluj, unde a stat cateva luni bune, pana la sfarsitul lunii ianuarie, cand acesta a fost restituit instantei. In data de 1 februarie, el a fost inregistrat la Curtea de Apel Cluj, care a stabilit data de 10 martie ca prim termen in aceasta cauza.

UPDATE: La procesul de astazi, magistratii clujeni au decis amanarea pronuntarii pentru data de 17 martie.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu