Dosarul „Droguri in liceele din Baia Mare” continua – Inculpatii citati din nou in instanta

Celebrul dosar al „Drogurilor in liceele din Baia Mare” este departe de a fi finalizat. Andrei Dobrican (23 de ani), precum si cinci liceeni din Baia Mare: Daniel Conea (18 ani) – Colegiul Tehnic „George Baritiu”, Mihai Danut Iasaiu (16 ani) – Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, Paul Andrei Lucian (18 ani), Cristian Vasile Cheta (16 ani) – ambii de la Colegiul National „Mihai Eminescu” si eleva D.A.R. (eleva la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, conform surselor judiciare), au fost trimisi in judecata in cursul anului trecut, pentru trafic de stupefiante.

Procedura. Conform anchetatorilor, in perioada ianuarie – aprilie 2009, inculpatii au oferit, au pus in vanzare, au procurat,  au vandut, au detinut si au cumparat droguri de risc (canabis si rezina de canabis), distribuirea si vanzarea realizandu-se  fata de mai multe persoane inclusiv fata de mai multi minori, intr-o institutie de invatamant precum si in apropierea acesteia.

In fapt, timp de trei luni, membrii Serviciului Judetean de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures, Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna Maramures, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures si Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca au identificat suspectii in cauza, dupa care au adunat probe referitoare la modul de operare. De asemenea, au avut loc perchezitiil la domiciului arestatilor, unde s-a gasit canabis sub diverse forme (plante de cannabis si rezina de canabis – hasis, mugur de canabis – skunk).

Alaturi de canabis, adolescentii mai detineau instrumente folosite la consumul, portionarea si cantarirea drogurilor. In urma anchetei s-a stabilit faptul ca suspectii au vandut liceenilor canabis sub diferite forme, fapt probat cu inregistrarile telefonice si filmarile anexate dosarului.

Ulterior, tinerii retinuti (in marea lor majoritate) si-au recunoscut vinovatia. Unul dintre acestia a afirmat ca asupra sa s-au gasit pastile si ghivece cu plante de canabis. Acestuia i-au fost confiscate calculatorul si telefonul mobil. In convorbirile interceptate de politisti, liceenii numeau drogurile „cd-uri” sau „tricouri”.

In cursul acestui an, au avut loc doua infatisari inaintea instantei, ultimul dintre ele, saptamana aceasta. In ambele cazuri, cauza amanandu-se pentru administrare de probe.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu