DOSARE DE PENSIONARE- Medic din Maramureș acuzat de corupție

Dosare de pensionare cu boli fictive făcute din pix. Nu pe degeaba, ci pe bani frumoși și alte foloase primite de un medic din județul Maramureș. Polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au îndeplinit activități procedurale, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, într-un dosar de cercetare penală privind infracțiuni de corupție. Potrivit DGA Maramureș, la data de 02 noiembrie 2021 procurorul a întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, persoane fără calitate specială (una în arest la domiciliu și două în stare de libertate), pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (62 de acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (98 de acte materiale), dare de mită și uz de fals

„Menționăm faptul că dosarul penal a fost înregistrat în cursul anului curent, urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș iar polițiștii D.G.A. – S.J.A Maramureș au desfășurat, în perioada aprilie – noiembrie 2021, un volum însemnat de activități procedurale. În cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 17 iunie 2021 – 13 august 2021, una dintre persoanele inculpate, în calitate de medic, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit sume de bani totalizând peste 11.200 lei (printre care și de la ceilalți doi inculpați), bunuri alimentare și nealimentare de la un număr însemnat de persoane, pentru eliberarea de acte medicale care să ateste unele afecțiuni medicale, reale ori fictive, înscrisuri necesare fie constituirii unor dosare de pensionare pe caz de boală, fie acordării concediilor medicale.

În data de 13.08.2021, în același dosar penal, în baza ordonanțelor de delegare și sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au desfășurat două percheziții domiciliare, dintre care una la sediul unității medicale și una la cabinetul medical particular deținut de către persoana în cauză și o percheziție a unui autoturism. Totodată, a fost pusă în executare o ordonanță de predare înscrisuri de către unitatea medicală de stat. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sume de bani și bunuri despre care există suspiciunea că provin din săvârșirea infracțiunilor de corupție de referință”, arată DGA Maramureș.

Inițial medicul acuzat de corupție a fost arestat preventiv în luna septembrie a acestui an, însă ulterior instanța a decis ca medicul să fie în arest la domiciliu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș. Mai spunem doar că această cauză a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu