Doi maramureșeni au ales să rămână în carantină. 52 de persoane sunt infectate cu COVID-19 și sunt internate

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 73 de misiuni.

Cele 94 de efective au procedat la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la menținerea ordinii și siguranței publice, la paza locațiilor de carantinare, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

În executarea misiunilor au fost utilizate 24 mijloace de mobilitate. Au fost verificați peste 950 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost verificați peste 45 de agenți economici pentru respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Pentru încălcarea prevederilor legale au fost aplicate, în context, trei sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat ieri în țară 71 de maramureșeni. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

La Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș sunt centralizate informații referitoare la o locație de carantinare. Sunt în carantină instituționalizată două persoane.

Surse apropiate ZiarMM.ro spun că cei doi au rămas în carantină pentru a-și proteja familiile.

206 persoane confirmate, 52 persoane internate si aflate sub tratament medical, 145 persoane vindecate și externate, 9 persoane decedate.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu