Doctorul Ioan Blajan asteapta numirea in functia de director al Spitalului Judetan Baia Mare – Azi i s-a comunicat ordinul de numire in functie emis de ministrul Sanatatii

Foarte probabil, in cursul acestei saptamani, fostul director al Spitalului Judetean si de Urgenta din Baia Mare, Ioan Blajan, va fi repus in functie, in baza unui ordin emis de ministrul Sanatatii, Cseke Attila, in data de 3 mai. Acesta solicita punerea in aplicare a sentintei judecatoresti emise in data de 25 ianuarie, 2010, cand Ioan Blajan a castigat la Curtea de Apel Cluj suspendarea ordinului de revocare din functie.

Ioan Blajan a fost revocat din functie in 15 octombrie, 2009. Sentinta de la Cluj este definitiva si executorie, insa abia acum ministrul Sanatatii a luat act de ea si s-a sesizat, numindu-l pe Blajan din nou in functie.  Cu toate ca ordinul ministrului dateaza din 3 mai, si a fost comunicat Directiei de Sanatate Publica Maramures, acesta i-a fost transmis doctorului Blajan abia luni.

„Astept sa ma instaleze in functie. Pe joi, probabil. Nu o sa merg eu cu ordinul in brate, in birou. Ei au tot sperat ca ramane asa, dar nu renunt. Daca mi se cerea sa imi dau demisia, intelegeam. Ca eu stiu cum sunt astea. Dar nu ma dau ei afara cand vor. Acum, cand sunt reducerile astea de 25%, vor sa ma aduca inapoi. Cand sunt probleme, ar lasa pe altcineva, iar ei sa vina la masa gata pusa”, a declarat Ioan Blajan.

Conform Radio Galaxia, actualul director, Calin Pop, este plecat din tara si habar nu are de ordinul emis de ministru.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu