DISCUȚII – Lipirea grădinițelor de școli, noua tendință în Baia Mare

Lipirea grădinițelor de școli, noua modă în Baia Mare. Asta pare să fie tendința și așa se va merge pe viitor. În cadrul ședinței de Consiliu Local de azi, 22 decembrie, s-a discutat aprins despre rețeaua școlară a Băii Mari în anul școlar următor, votul urmand a fi dat în CA al ISJ Maramureș de maine, 23 decembrie.

„Problema este despre directori, nu despre elevi”, s-a spus azi.  În cele din urmă s-a decis că nu ar strica să existe o comisie care să analizeze acest gen de schimbări în rețeaua școlară băimăreană, comisie care să fie condusă de Mariana Pop, fost șef al ISJ Maramureș. Ce s-a mai spus că este că toate gradinitele vor trece în subordinea școlilor cu învățămant gimnazial, mai devreme sau mai tarziu. Dar, tot azi s-a spus că acest gen de comasări duc la pierderea funcțiilor de conducere, la scoaterea unor cadre didactice din zona de confort, însă din punct de vedere economic finanțarea învățămantului se face în funcție de numărul de elevi. Iar din bugetul local se vine cu finanțarea suplimentară.

Au fost și consilieri locali care au spus că comasarea școlilor Ivasiuc cu Cantemir aducea plus valoare. Se face referire la recentele acțiuni de protest care au avut loc din momentul în care s-a aflat de această comasare a celor unități de învățămant din municipiu. Deocamdată această comasare nu va mai avea loc.

Bursele care nu au fost primite de elevi a fost un alt subiect care a fost adus în atenția Consiliului Local. Deși s-a spus că ele au fost plătite. Am avut contre între un consilier local și primarul de Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu