Directorii trandafirii din Maramures castiga procesele pentru revenirea in functiile de conducere ale deconcentratelor

Alexandru Cosma, fost subprefect de Maramures, asteapta in aceasta saptamana numirea in functia din care a fost eliberat in toamna anului trecut. Acesta a castigat procesul intentat Guvernului, pentru suspendarea executarii Hotararii de Guvern prin care a fost schimbat.

Alexandru Cosma nu este singurul reprezentant al social-democratilor care s-a adresat justitiei dupa pierderea functiei, in urma iesirii PSD de la guvernare, in toamna lui 2009. Mai multi directori de deconcentrate din judet au atacat in instanta actele prin care au fost schimbati. Cei mai multi au castigat, cel putin in prima faza.

Ana Moldovan, fost inspector scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, a fost eliberata din functie incepand cu 1 septembrie 2009, dupa ce fusese numita in functie in primavara anului trecut.

„Sunt intr-o faza intermediara. Am castigat anularea ordinului de demitere. Pe fond, cu repunerea in drepturi, procesul continua”, a declarat Moldovan.

Tot in faza procesuala se afla si Maria Bondari, fost director al Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures. Aceasta a castigat in prima instanta, acum urmand recursul inaintat de Inspectia Muncii (care functioneaza in cadrul ministerului de resort).

Gheorghe Visovan, fost director al APIA, a revenit anul acesta pe functie. Alaturi de un alt director, Florin Urs. Care este director coordonator. Doi in unu’, ca la detergenti.

„In luna noiembrie, am fost eliberat din functie, iar in decembrie sau ianuarie, s-a judecat la Curtea de Apel Cluj si am castigat. Apoi, Ministerul a facut recurs. Termenul s-a stabilit pentru data de 23 septembrie, 2010. Am fost numit anul acesta din nou. Dar nu stiu ce sa mai fac si cu asta, ca vad ca numai defavoruri sunt”, a declarat Visovan, facand referire la recenta trimitere a sa in judecata de catre DNA. Acesta a mai precizat ca incepand cu 15 februarie, Mirela Veres, care a ocupat functia de director coordonator, a parasit institutia.

Printre directorii social-democrati care au castigat procesele se numara si Anton Rohian, care a fost repus in functia de sef al Directiei Agricole Maramures, si Ioan Blajan, a carui sentinta nu s-a pus inca in aplicare. De asemenea, Lacramioara Podut, a castigat in instanta dreptul de a ocupa functia de director al Directiei de Munca, insa postul sau s-a desfiintat, institutia fiind preluata de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu