Dinuca Selejan a gasit varianta iesirii din ilegalitate: „Le dau 5 ari in mijlocul Pietei, sa faca teren de joaca pentru copii”

Pe parcursul sedintei de Consiliu Local de miercuri, proiectul de hotarare privind concesionarea portiunii de 5 ari de teren ocupata ilegal de constructia Pietei Salajanca, din Baia Mare, a fost rezolvat intr-un mod aparte, tocmai de primarul Cristian Anghel. Edilul baimarean a retras proiectul de pe ordinea de zi, inainte ca alesii locali sa se pronunte in privinta acestuia.

Dupa ce in cadrul comisiei de buget-finante, s-a venit cu propunerea cresterii redeventei de la 4.000 lei pe an, la 24 mii lei pe an, cu plata de la finalizarea lucrarilor (adica, din 2004), miercuri, in cadrul sedintei de Consiliu Local, alesii democrat-liberali au venit cu o noua sugestie. 8.000 lei pe an. Inainte sa se voteze, Cristian Anghel a retras proiectul.

Asa ca s-a incheiat fara sa se termine nimic. Dinuca Selejan, fost consilier local, si proprietar al Pietei Salajanca, a declarat ca alesii locali incearca sa ii impuna un pret exorbitant, doar pentru ca este membru PD-L.

Aceasta a declarat ca nu a avut nicio clipa intentia de a lua vreun metru din terenul Primariei. Pentru a-si sustine afirmatia, Selejan a spus ca ar pune la dispozitia Consiliului Local o parte din terenul ocupat acum de Piata.

„Daca le trebuie, le dau in mijlocul Pietei, o suprafata de 5 ari. Sa fie acolo un loc de joaca pentru copii sau orice doresc dansii. Nu mi-e de terenul acela. Ca daca imi trebuia teren, ma extindeam in cealalta parte, nu inspre strada Vlad Tepes, unde nu este spatiu”, a precizat Selejan.

Propunerea fostului consilier democrat-liberal a fost primita cu interes de reprezentantii Municipalitatii. Viceprimarul Mircea Dolha a spus ca e o varianta care poate fi luata in calcul. „Mi se pare o propunere de bun simt din partea doamnei Selejan. Ne vom gandi la aceasta”, a spus Dolha.

Deocamdata, totul este in stadiu de propunere. Urmeaza ca partile implicate sa se puna de acord in privinta regimului juridic al terenului ocupat acum ilegal de o parte a Pietei.

In cazul in care Primaria ar vinde terenul, consilierii locali au in vedere un pret de aproximativ 60 mii euro.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu