DIN RĂU ÎN MAI RĂU – După gunoaie, amu Baia Mare are probleme cu deszăpezirea

Municipiul Baia Mare nu termină anul 2021 sub cele mai bune auspicii din mai multe puncte de vedere. Problema gunoiului neridicat nu a fost rezolvată, din contră, orașul este plin de gunoaie, deja miroase a poluare din toate punctele de vedere, iar acum sunt destui băimăreni care reclamă deszăpezirea făcută pe străzile secundare. Deszăpezire care lasă de dorit.

Pe străzile secundare e minune dacă găsești loc de parcare. Zăpada nu a fost curățată, partea carosabilă nu este în întregime degajată, iar șoferii coboară toți sfinții din ceruri. Baia Mare o duce rău, tocmai de aceea deja unii au dat deja drumul unui referendum pentru demiterea primarului de Baia Mare pentru toate problemele care există.

În ședința de Consiliu Local de azi, care la această oră încă nu este gata, s-a vorbit despre ajustarea tarifelor de deszăpezire. S-a supus votului proiectul de hotărâre privind aprobarea ajustării tarifelor pentru activităţi ale serviciilor dedeszăpezire din Municipiul Baia Mare realizate în baza acordului cadru de servicii nr.46020/04.12.2018, însă proiectul nu a trecut, deși au fost destule argumente pro, dar și mai multe contra.

Acest proiect a mai fost adus în atenția aleșilor locali și la ședințele trecute de Consiliu Local, dar nu a trecut la vot. Consilierii locali au cerut prezentarea publică a contractului de deszăpezire pentru anul în curs. Li s-a spus că acest contract există, „acest contract este un contract care face parte dintr-un acord cadru. Acest proiect a primit aviz negativ și asta pentru că fundamentarea tarifului la staționarea nu a fost făcută cum trebuie. S-a solicitat agentului economici depunerea documentației în conformitate cu prevederile legale. Nu s-a prezentat. Mașinile nu staționează în permanență, să fie clar”.

Concluzia unora dintre consilierii locali: „Miroase a furt și a altceva”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu