Din Planul lui Bogdan. ”Voi face Maramureșul cea mai importantă destinație a țării” Serios? Ia să vedem datele statistice!

Planul lui Bogdan, flașneta cu promisiuni neonorate. Asumare: ”Voi face Maramureșul cea mai importantă destinație a țării”. Realitatea, conform INS: Turismul din Maramureș, pe locul 13-14 în topul național, în perioada 2021-2023!

Viitorul fost președinte al CJ Maramureș ne-a mințit. Nu e cazul să mai punem la îndoială această asumpție. Ne-a mințit, politruc, fără rușine, dar cu mult tupeu.

Am răsfoit, întâmplător, celebrul ”plan”, ce i-a adus șefia CJ Maramureș, acum trei ani și jumătate. Puteți face la fel, ca experiment și veți constata că ne-a privit, fix, cu o privire galeș-virgină și ne-a tras o țeapă, de zile mari!

Pagina 12 din mincinosul plan-maculatură – penibilul actoraș de la PNL glăsuiește astfel: ”știu cum să facem din Maramureș cea mai importantă destinație a țării”…

”Asta e pohta ce-a poftit”, vorba unui alt slogan ce se cere furat de liberali… iar turismul – dicta Ionel în maculatura-plan – va fi maxim ”pentru urmașii urmașilor noștri”, întru eternitate…

Și n-a fost așa!

O confirmă statisticile oficiale.

Să zicem că venea după pandemie, poate a avut nevoie să se redreseze, să intre planul ”în viteză”…

Statistică din 2022… Tot mediocru: locul 12, la numărul de turiști care au vizitat Maramureșul, în spatele unor județe, ca Bihor, Suceava, Mureș; locul 14, la numărul de turiști dintre cei care au vizitat, care au și înnoptat în Maramureș (așadar, a mai pierdut două locuri și, deci, bani la nivel de unități de cazare).

Statistica de mai sus a fost publicată de colegii de la Actual de Cluj, în baza datelor INS.

Tot loc mediocru și în 2023, un an în care a fost un boom turistic în România, mai ales în ceea ce privește turiștii străini, când România a ocupat un onorant loc 4 la nivel UE. Mai multe detalii, AICI.

În statistica din august 2023, date de la INS, Maramureș a ocupat locul 13.

Conform datelor date publicității la începutul anului 2024, retroactive, pentru anul trecut, Maramureș nu prinde top 10, nici la turiști străini, nici la total turiști – fie ei români sau străini. Colegii de la un cotidian din Satu Mare, au prezentat o statistică, în care Maramureș nu este în primele 10, la nivel national, dar ocupă locul 3, pe regiunea de Nord-Vest, în spatele Clujului și Bihorului.

Fonduri europene, nu! Turism, ioc! Ce au făcut exact Bogdan și planul lui pentru Maramureș? A avut un plan, de fapt? Sau a făcut doar o broșurică pe hârtie scumpă, în care a înșirat promisiuni furate din programele altor politicieni, pe care nu le-a înțeles, astfel că nu e o surpriză că nu a știut nici cum să le pună în practică…?

Aceeași rețetă vrea să o aplice, în contextul candidaturii pentru Baia Mare. Deja contracandidații îl acuză iar că fură idei, pe care nu va ști să le implementeze. Vom reveni.

Viorel SABĂU

Distribuie articolul
5 Comments