- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

DIN NOU – Cartierul Băița din Tăuții Măgherăuș rămâne fără apă

Datorită activităților de exploatare a masei lemnoase, care se desfășoară  în amonte de Stația de tratare a apei brute, pe Valea Limpedea, calitatea apei brute din sursa ce alimentează cartierul Băița, oraș Tăuții Măgherăuș, a fost semnificativ afectată, fiind înregistrate depășiri ale parametrilor care nu permit tratarea apei conform normelor sanitare. Anunțul a fost făcut de către societatea Vital, iar acum oamenii nu pot decat să aștepte ca apa să își revină. Nu este pentru prima dată cand se intamplă lucrurile acestea, cartierul Băița avand frecvent această problemă.

„Datorită acestor depășiri nu mai este posibilă asigurarea încadrării pentru parametrul de turbiditate, conform cerințelor Legii 458/2002, forma consolidată în 2017. Acest fapt a generat imposibilitatea tratării apei la Stație, prin urmare societatea VITAL S.A. a fost nevoită să sisteze furnizarea apei către consumatorii din cartierul Băița. Menționăm că, de fiecare data când frontul de captare este colmatat ne vedem nevoiți să oprim Stația de Tratare și să efectuăm lucrări de spălare a bazinelor de decantare, a filtrelor și a bazinului de stocare.

Aducem la cunoștința consumatorilor că am mobilizat toate resursele materiale și umane și facem tot ce ne stă în putință să limităm intervalul de timp, în care apa distribuită nu se va încadra în parametri, la indicatorii turbiditate și culoare”, a anunțat Vital.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu