- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Diana Iluț, reacție la propunerea FPTR privind taxa pentru românii care merg în vacanță în străinătate

Managerul agenției de turism Sfara Tours Baia Mare, Diana Iluț, a reacționat la propunerea Federației Patronatelor din Turismul Românesc, care cere ca românii care merg în vacanță în străinătate să plătească o taxă în plus.

Iată ce spune Diana Iluț:

Înainte de a spune „patronatele cer” mă gândesc că o analiză a gradului de semnificație ar fi fost binevenită! Nu oricine care își arogă un statut îl și are. Asta ar fi de învățat: accesul actual la informație dă și unei furnici posibilitatea să se pretindă elefant.

Am ocazia să îl citez pe colegul meu de breaslă Calin Ile si să public opinia lui personală, pe deplin justificată:

„OPINIE PERSONALA.

Am fost Presedinte timp de 8 ani de zile aL Federatiei Industriei Hoteliere din Romania FIHR, si in aceasta calitate am fost privit ca unul din reprezentantii industriei ospitalitatii.

Desi nu mai ocup aceasta pozitie din Martie 2023, imi permit sa imi exprim opinia ferma de delimitare fata de aceasta idee lansata de un patronat din turism care nu (mai) reprezinta pe aproape nimeni. Am visat prea multi ani la dreptul de a circula oriunde in lume ca acum sa ajungem sa discriminam deplasarile externe de cele interne. Nu putem face turismul performant prin aceste masuri de protectionism valabile altor vremuri sau altor regiuni ex UE.

Apel catre presa – va rugam nu mai ascultati pe oricine isi da cu parerea despre o tema sau alta fara a verifica in numele cui vorbeste acel cineva. Uitati-va pe site-ul lor ca sa vedeti ce hoteluri/ restaurante/ centre de agrement sau agentii de turism mai fac parte din FPTR si pe urma asociati parerea presedintelui doar cu acea parte a industriei nu cu tot sectorul.

PS cum sa mai te gandesti la Schengen cand ai astfel de abordare?”

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu