- Publicitate -
Ad imageAd image

Detinutii terorizeaza victimele pe facebook

Ad imageAd image

IT. Folosirea site-urilor de socializare a devenit o moda printre detinutii care au acces nerestrictionat la internet. Uneori, insa, cei condamnati la ani grei de puscarie se folosesc de conturile create pe site-urile respective, pentru a-si ameninta victimele sau familiile acestora si pentru a le hartui cu mesajele postate.

In Marea Britanie, Ministerul Justitiei, a luat masuri drastice fata de postarea de catre detinuti a unor astfel de mesaje sfidatoare la adresa victimelor lor. Conform guardian.co.uk, 30 de pagini de pe site-ul de socializare facebook au fost sterse, in urma mai multor plangeri venite din partea persoanelor agresate.

Folosirea internetului este reglementata strict in inchisorile din Marea Britanie, prin limitarea accesului la anumite site-uri, in special cele de socializare, care presupun crearea unui cont si interactionarea cu cei inscrisi in aceeasi retea.

Criminali celebri cu mesaje de amenintare. Cu toate ca folosirea de catre detinuti a internetului se face sub o stricta supraveghere si urmareste doar scopuri educationale, mai multi detinuti si-au creat conturi pe facebook, postand mesaje subliminale. In cursul lunii trecute, Colin Gunn, unul dintre cei mai renumiti gangsteri din Regat, condamnat la 35 de ani de inchisoare, s-a folosit de contul creat pe facebook, pentru a-si ameninta rivalii.

„Intr-o zi voi ajunge acasa si de abia astept sa ma uit in ochii unor anumiti oameni pentru a le simti frica atunci cand ma vor vedea acolo”, le-a transmis Gunn celor 565 de „prieteni” pe care ii are pe facebook.

Un alt detinut, Jade Brathwaite, condamnat pentru uciderea unei tinere de 16 ani, s-a laudat pe facebook ca „moare dar nu se preda”. De asemenea, el a precizat ca si-ar dori o telecomanda pentru a apasa tastele „mute” sau „delete” fata de anumite persoane atunci cand doreste asta.

Toate paginile continand mesaje de acest gen au fost sterse in decurs de 48 de ore de la sesizarile primite.

Telefoanele mobile, inca permise. O alta problema cu care se confrunta sistemul penitenciar din Marea Britanie este aceea a prezentei telefoanelor mobile in randul detinutilor. Deocamdata, folosirea acestora este permisa de lege, insa exista propuneri legislative pentru prohibirea detinerii fara autorizatie a unui telefon mobil in inchisoare.

Telefoanele mobile sunt o cale rapida de accesare a internetului pentru foarte multi dintre detinuti, precum si a pastrarii legaturii cu cei din exterior. In multe dintre cazuri, postarea mesajelor pe facebook s-a facut din afara penitenciarului, de catre persoane care administreaza conturile celor aflati dupa gratii.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu