Detinatorii de rampe de rumegus aflate pe raurile mari din Maramures, luati la puricat de autoritatile judetului

Incepand de luni, 8 martie, la nivelul Judetului Maramures vor fi organizate actiuni de verificare a modului in care au fost salubrizate cursurile de apa, pentru asigurarea scurgerii apelor mari.

In cadrul acestui program vor fi verificate cursurile de apa pe care s-au produs in anii anteriori blocaje ce au dus la pierderi de vieti omenesti si mari pagube materiale si, in special, cursurile de apa pe care s-au produs revarsari la viiturile din luna februarie.

In cadrul acestor controale se va verifica existenta depozitelor de deseuri si de material lemnos pe malurile si in albiile cursurilor de apa, precum si in sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor. De asemenea, vor fi vizate depozitele de material lemnos pe formatiunile torentiale din apropierea zonelor locuite.

Comisiile de verificare sunt coordonate de prefectul judetului Sandu Bombonel Pocol si vor fi alcatuite din reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures, precum si din reprezentanti ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

„Acolo unde se va constata existenta  depozitelor de deseuri si de material lemnos, care prin angrenare pot obtura sectiunea de scurgere a apelor mari, reprezentantii Garzii Nationale de Mediu vor aplica sanctiuni celor cu responsabilitati in salubrizarea cursurilor de apa, potrivit prevederilor legale”, precizeaza Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

In urma actunii care se va incheia pe data de 22 martie, comisiile de verificare vor intocmi rapoarte, la nivelul judetului Maramures, cu concluziile rezultate si masurile interprinse pentru diminuarea efectelor unor eventuale inundatii din perioada de primavara 2010, care vor fi inaintate la Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Mediului si Padurilor.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu