Deputatul independent Catalin Chereches, in pre-campanie electorala: „Prioritatile trebuie sa porneasca de la scara blocului spre bulevard, si nu invers”

Inca nu a anuntat nimic oficial, dar actiunile sale ii tradeaza intentiile. Deputatul independent Catalin Chereches se afla in pre-campanie electorala. In cursul dupa amiezii de vineri, acesta a avut o intalnire cu mai multi baimareni care locuiesc in Cartierul Vasile Alecsandri din Baia Mare. La solicitarea lor, deputatul Chereches s-a deplasat in zona in care acestia locuiesc, pentru a lua act de numeroasele probleme cu care se confrunta.

Baimarenii veniti sa discute cu deputatul pe care l-a ales s-au aratat, in primul rand, nemultumiti de modul in care reprezentantii Primariei Baia Mare au dat curs solicitarilor inregistrate pana acum. Printre problemele existente se numara crearea de locuri de joaca, pe strada Paltinisului, reabilitarea strazilor, realizarea unei piete agroalimentare, transformarea unei centrale termice dezafectate in gradinita, amenajarea unui mini teren de sport intre blocuri, refacerea unui teren de joaca etc.

De asemenea, interlocutorii deputatului si-au exprimat nemultumirea fata de comportamentul unor tigani care locuiesc in cocioabele improvizate situate pe paraul Craica. In repetate randuri, acestia au distrus bunuri situate in parcurile amenajate si au provocat scandaluri. Si nu doar Primaria a ridicat din umeri in fata problemelor existente, ci si reprezentantii Politiei.

„Acestea sunt problemele curente ale baimarenilor. Pot parea neinsemnate, pentru noi, ceilalti, dar pentru ei sunt lucruri importante, care necesita o rezolvare. De 20 de ani, in Baia Mare, autoritatile nu privesc decat dinspre bulevard spre locuintele oamenilor. Cred ca e timpul pentru o schimbare de abordare a problemelor. Prioritatile trebuie sa porneasca de la scara blocului spre bulevard, si nu invers”, a spus Chereches.

Legat de reabilitarea termica a cladirilor, deputatul independent le-a propus proprietarilor de apartamente executarea din bani publici a lucrarilor, inclusiv cu montarea de geamuri tip termopan, in schimbul maririi cu 10% a taxelor si impozitelor, pe o perioada de cativa ani. Cei prezenti au replicat ca niciodata nu si-ar putea permite costurile unei astfel de investitii, iar solutia propusa a parut rezonabila si posibil de realizat.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu