Deputatul independent Catalin Chereches a trimis felicitari de 8 martie cu sigla PSD

Deputatul Catalin Chereches a afirmat ca a demisionat din PSD. Informatia a aparut pe fluxurile de stiri si in presa locala. In data de 24 februarie, acesta s-a alaturat grupului independentilor din Parlament, condus de Gabriel Oprea. Mai mult, Chereches a afirmat ca intentioneaza sa ia parte la formarea unui nou partid pe scena politica, unul de centru-stanga, cu puternic iz nationalist.

Despre fostul partid nu a avut cuvinte tocmai de lauda, afirmand, la plecarea sa din PSD, ca partidul este unul care poarta amprenta coruptiei si comunismului, facand referire la Adrian Nastase si, respectiv, la Ion Iliescu.

Dupa plecarea sa, in randurile social-democratilor au existat voci care au sustinut ca deputatul ar intentiona sa revina in partid. Insa nu ar fi foarte dorit. Parlamentarul maramuresean a infirmat zvonurile, precizand ca este pe cale sa puna bazele noului partid. A admis ca s-a intalnit cu Adrian Nastase si ca are in vedere o intalnire cu Victor Ponta si Liviu Dragnea. Dar ca nu este nimic mai mult de atat.

Pozitia lui Catalin Chereches, una foarte ferma, este pusa, totusi, sub semnul intrebarii. In cursul acestui week-end, alegatorii sai au fost derutati sa afle ca deputatul Chereches este inca in PSD. Acesta a transmis prin posta mai multe felicitari doamnelor si domnisoarelor din colegiul in care a candidat, impreuna cu gandurile sale cele mai bune. Felicitarile au fost insotite de semnatura sa, dar si de sigla PSD, cu cei trei trandafiri.

Contactat telefonic, pentru a ne lamuri daca face sau nu parte din PSD, deputatul ne-a explicat faptul ca este vorba de niste felicitari tiparite in 20 februarie si transmise prin sistemul postei inca din 24 februarie, data care a coincis cu demisia sa din partid.

O demisie pe care social-democratii nu au vazut-o, pentru ca ea nu a fost depusa la PSD, dupa cum ne-a spus Chereches. Plecarea acestuia din PSD s-a concretizat printr-un act depus la Parlament. Abia de luni, 8 martie, cand va fi anuntat in plenul sedintei, Catalin Chereches va fi independent.

Pana la urma, zvonurile referitoare la o revenire a deputatului in randurile social-democratilor nu au fost chiar inventii, ele fiind alimentate tocmai de incertitudinea pozitiei sale in PSD. A demisionat, dar inca nu a plecat. Cel putin formal.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu