Deputatul Catalin Chereches: „Romaltyn intentioneaza sa prelucreze steril din Ucraina si Rusia”

Deputatul Catalin Chereches a solicitat Consiliului Judetean aprobarea unui referendum prin care maramuresenii sa fie consultati in legatura cu redeschiderea activitatii de obtinere a aurului pe baza de cianura in Baia Mare.

Initiativa sa este justificata de faptul ca societatea Romaltyn Mining nu are in vedere doar prelucrarea sterilului existent pe iazul Flotatiei Centrale, ci si a minereului provenit din alte zone ale judetului si chiar din afara tarii.

„In Baia Mare se afla doar o baza de productie. Celelalte sunt in alte zone ale judetului. Romaltyn intentioneaza sa prelucreze steril si din Ucraina sau Rusia”, a declarat Chereches, in cadrul emisiunii Garda de Noapte, difuzata de postul de televiziune Transilvania Folclor.

Acesta mai afirma ca in cazul in care nici Consiliul Local Baia Mare si nici Consiliul Judetean Maramures nu vor aproba consultarea populatiei in acest fel, va recurge la varianta strangerii de semnaturi, pentru a solicita autoritatilor organizarea unui referendum.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu