Deputatul Catalin Chereches: „Prioritatile Guvernului Boc sunt satisfacerea clientelei politice si directionarea capitalului disponibil spre afacerile camarilei Boc-Basescu”

Scaderea pensiilor si salariilor bugetarilor, precum si alte masuri extreme anuntate de presedintele Traian Basescu, atrage dezaprobarea parlamentarilor maramureseni. Deputatul independent Catalin Chereches afirma ca reducerile preconizate arunca milioane de romani la limita subzistentei.

„Pus in fata recesiunii economice si a riscului de a intra in incapacitate de plata, Guvernul transfera factura incompetentei si neputintei sale manageriale asupra celor mai vulnerabile categorii sociale: angajatii bugetari, pensionarii si somerii. Daca decizia va trece prin Parlamentul Romaniei, in afara profesorilor, medicilor, militarilor, politistilor si a celorlalte categorii profesionale platite din bani publici, 5,5 milioane de pensionari vor pierde in jur de 700.000 de lei vechi lunar din cuantumul unor pensii care deja ii arunca la limita subzistentei.

Si de aceea eu spun un NU vehement naţionalizarii pensiilor şi salariilor şi sunt ingrijorat ca nu am auzit niciun reprezentant al puterii care sa vorbeasca şi despre masuri care sa permita reluarea creşterii economice”, afirma Chereches.

Acesta spune ca Guvernul Boc este unul format din oameni de o incompetenta profesionala notorie. „Un program anti-criza trebuia intocmit in primul trimestru din 2009, luandu-se in calcul influentele externe si resursele reale ale Romaniei. Desi erau constienti de situatia economico-financiara existenta, guvernele conduse de Emil Boc au cheltuit, in 2009 si primul trimestru din 2010, resursele bugetare ale tarii pe criterii oligarhice, prioritatile lor fiind satisfacerea clientelei politice si directionarea capitalului disponibil spre afacerile camarilei Boc-Basescu.

Un guvern format din oameni de o incompetenta profesionala notorie, dar profund motivati de interese personale, au adus in tara FMI antamand viitorul Romaniei pentru cel putin doua generatii. Solutii erau multiple de la lichidarea gaurilor negre subventionate de stat, pana la privatizarea totala a activelor statului si scoaterea economiei subterane la suprafata pe fondul unor masuri fiscale dure dar corecte si transparente”.

Parlamentarul maramuresean are cateva intrebari pregatite pentru actualul guvern. „Plata ajutorului de somaj era greu suportabila pentru un numar de 700.000 de mii de oameni, cum va fi suportata pentru 1.000.000, chiar diminuata fiind? Cat timp vor dura reducerile de venituri in conditiile in care nu exista un program cuprinzand masuri clare de relansare economica si nici resursele necesare finantarii productiei generatoare de profit? Sunt guvernantii constienti ca sistemele de sanatate, educatie, aparare, deja subfinantate, vor genera alte ramaneri in urma si efecte negative ale caror consecinte vor fi resimtite in urmatorii 20 de ani?”

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu