DE ȚINUT MINTE – Un elev a vrut să facă o glumă la școală, dar s-a ales cu un dosar penal pentru furt

Un elev de la o școală din municipiul Tulcea a vrut să facă o glumă la scoală, dar s-a ales cu un dosar penal pentru furt. Jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină cu privire la furtul unui telefon mobil la o școală din localitatea amintită.

„Jandarmii s-au deplasat imediat la faţa locului, au luat legătura cu diriginta clasei unde s-a petrecut fapta, aceasta declarând că în timpul orei de curs, o elevă a observat că nu mai are telefonul mobil asupra sa.

Fiind întrebată despre cele întâmplate, eleva în cauză, în vârstă de 17 ani, a declarat că avea un telefon mobil asupra ei, însă îi aparţinea tatălui ei şi pentru că nu cunoştea codul de acces al telefonului, a apelat la un coleg să o ajute să deblocheze telefonul. Elevul nu a reuşit să deblocheze telefonul şi a cerut ajutorul altui coleg din clasă. Acesta din urmă i-a spus fetei că nu a reuşit nici el să deblocheze telefonul, însă nu-l mai are asupra lui pentru că l-a pus pe o anumită bancă. Când elevă a realizat că telefonul nu este de găsit, a comunicat dirigintei.

Jandarmii au procedat la efectuarea verificărilor, telefonul fiind găsit pe un perete despărţitor dintr-o baie. După ce au fost vizionate şi imaginile video surprinse de camerele de supraveghere, s-a observat cum, imediat după terminarea orei de curs, un singur elev a părăsit sala, deplasându-se exact în baia unde a fost găsit şi telefonul.

Ulterior, elevul a fost identificat, acesta declarând că a vrut să facă o glumă, însă când a aflat că a fost solicitat un echipaj de jandarmerie, s-a speriat şi a ascuns telefonul pe acel perete despărţitor în baie pentru a nu fi descoperit. Eleva şi-a recuperat telefonul mobil, iar jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de organele competente”, precizează jandarmii tulceni.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu