De ce sta Anghel singur la puscarie? – Consilierii locali nu au votat cumpararea blocului Horea 46A, ci au aprobat doar pretul pentru achizitia imobilului

Condamnarea si incarcerarea primarului Cristian Anghel a socat o intreaga comunitate. Multi s-au intrebat de ce a fost condamnat doar Cristian Anghel, din moment ce la baza cumpararii sta o hotarare de Consiliu Local care aproba cumpararea imobilului. De ce procurorii DNA nu i-au infundat si pe alesii locali alaturi de primarul baimarean?

Raspunsul il gasim tocmai pe site-ul Primariei Baia Mare. Conform HCL 293 din 27 iunie 2006, Consiliul Local Baia Mare nu a aprobat cumpararea imobilului. Alesii locali au fost de acord cu pretul propus. Ceea ce implica anumite diferente de ordin juridic. Consilierii locali s-au spalat pe maini in ceea ce priveste contextul juridic al achizitionarii blocului. Acestia nu s-au interesat de faptul ca vanzatorul, Liviu Chira, nu era proprietarul imobilului, ci au lasat aceste probleme in sarcina comisiei de negociere. O comisie de negociere convinsa de consilierul liberal Cristian Niculescu-Tagarlas ca totul este in regula in ceea ce priveste actele imobilului.

Consilierii locali au votat un pret. Pe care ei l-a considerat corect pentru a achizitiona blocul. De asemenea, s-au mandatat Directia Economica si Seviciul Public Administrarea Patrimoniului Local si Utilitati pentru efectuarea platilor si intocmirea contractului de vanzare-cumparare.

Faptul ca alesii locali nu au votat efectiv cumpararea blocului, ci i-au mandatat pe altii sa faca lucrul acesta in conditiile legii, a contat foarte mult in economia dosarului Horea 46A. Ramane intrebarea cand vor iesi in fata membrii comisiei de negociere si reprezentantii Directiei Economice si ai Serviciului de Patrimoniu pentru a recunoaste ca trebuie sa stea alaturi de Cristian Anghel si sa manance la micul dejun trei biscuiti cu o lingura de marmelada.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu