DE AZI – Aeroportul Internațional „Maramureș” are director nou

Schimbare la nivelul conducerii Aeroportului Internațional „Maramureș”. Locul lui Dorin Buda a fost luat de către Ionuț Caraba, care până mai ieri a fost directorul de dezvoltare al aeroportului din Tăuții Măgherăuș. Ionuț Caraba a fost, printre altele, șef IT la cei de la Tarom, iar la începutul lui 2021 era numit diretor de dezvoltare al acestui aeroport.

Pentru acest an conducerea aeroportului amintit are planuri mari. Deja avem o creștere semnificativă a numărului de pasageri, cifre care vor fi și mai mare odatîă cu startul din luna iunie a curselor charter care vor exista pe acest aeroport.

„Principalele provocări ale echipei de conducere a Aeroportului Internațional Maramureș sunt legate de implementarea proiectelor de dezvoltare și modernizare pentru care am semnat deja contractul de proiectare și execuție. Este vorba de construirea noului terminal, drumul perimetral și remiza PSI, achiziționarea de echipamente pentru creșterea siguranței pasagerilor și securitatea aeropotuara, în total finanțări de peste 50 milioane de euro. Este cel mai amplu proiect de modernizare al aeroportului nostru și îmi doresc să îl ducem la capăt cu succes.

În paralel, trebuie să gestionăm cel mai aglomerat sezon de vară din istoria aeroportului, o provocare care ne bucură, deoarece obiectivul nostru este acela ca tot mai mulți cetățeni să beneficieze de serviciile Aeroportului International Maramureș, în condiții moderne, de maximă siguranță. Ne dorim creșterea numărului de pasageri înregistrată în ultimii doi ani și ne propunem să depășim bariera de 100.000 de pasageri pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Pentru a atinge aceste obiective, echipa noastră vizează creșterea numărului de destinații, ne dorim să ajungem la trei destinații externe frecvente, precum și atragerea de noi fonduri europene. Sunt obiective importante care odată realizate vor face din Aeroportul International Maramureș unul dintre aeroporturile importante ale țării, contribuind astfel la dezvoltarea județului nostru”, a declarat Ionuț Caraba, directorul Aeroportului Internațional „Maramureș” pentru ziarmm.ro.

Mai trebuie spus că Dorin Buda acum a ajuns director pentru dezvoltare al aeroportului, adică ocupă exact locul lăsat vacant de Ionuț Caraba.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu